ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – Τα γνωστά κόλπα δημαγωγών: Διαίρει και Βασίλευε


Μετατρέπουν τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους σε εισπράκτορες, δίνοντας τους ποσοστά από το τέλος ακινήτων.

Ποσοστό 0,25% θα πάρουν η ΔΕΗ και οι ιδιώτες εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, επί των εισπράξεων του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων.

Με αφορμή σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου υπενθυμίζει εγγράφως ότι «το ποσοστό επί των εισπράξεων που παρακρατείται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για την αντιμετώπιση των δαπανών είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών είναι 0,25% και προσδιορίζεται στην παράγραφο 10 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, με το οποίο επιβάλλεται το εν λόγω τέλος».

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης στην ερώτησή του, έχει καλέσει το υπουργείο Οικονομικών να διευκρινίσει πως τεκμηριώνεται το κόστος των ιδιωτών παρόχων από την είσπραξη του τέλους ακινήτων αφού ο εισπρακτικός μηχανισμός είναι υπαρκτός και έτοιμος. Έχει ζητήσει επίσης να κατατεθούν στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του κόστους για τους παρόχους από την είσπραξη του ειδικού τέλους.

 

http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/10/blog-post_2913.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s