ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΑΝΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΑ «ΧΑΡΑΤΣΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξέμεινε από μελάνι και τώρα οι φορολογούμενοι καλούνται να εκτυπώσουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας.

Το λιγοστό μελάνι που έχει στη διάθεσή της η Γραμματεία επαρκεί για μόλις 300 000 σημειώματα, όταν οι πραγματικές ανάγκες της ξεπερνούν τα μερικά εκατομμύρια σημειώματα, ενώ είναι και ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της εκτύπωσης των σημειωμάτων για τις έκτακτες εισφορές. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι η έλλειψη μελάνης θα ήταν ακόμα πιο αισθητή αν δεν είχαν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα οι απεργίες των εργαζομένων που φυσικά περιόρισαν την χρήση των εκτυπωτών. Για την απελπιστική αυτή κατάσταση ευθύνεται φυσικά ο παραλογισμός στη λειτουργία της κρατικής μηχανής αφού όχι μόνο έχουν αφήσει απλήρωτο τον προμηθευτή μελάνης, αλλά δεν φρόντισαν να βρουν και νέους προμηθευτές.

Συγκεκριμένα το μελάνι που έχει στη διάθεσή της η Γραμματεία είναι αξίας 1500 ευρώ, ενώ εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο η προμήθεια μελανιού αξίας 400 000 ευρώ που θα καλύψει τις ανάγκες της Γραμματείας για μια τριετία.

Και φυσικά οι δημόσιες υπηρεσίες επιρρίπτουν τις ευθύνες η μια στην άλλη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινής, η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατηγορεί τη Διεύθυνση Προμηθειών και τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Υπ. Οικονομικών για καθυστερήσεις στην εξεύρεση σχετικής πίστωσης που να αφορά τον εν εξελίξει διαγωνισμό, ενώ οι Διευθύνσεις του Υπ. Οικονομικών κατηγορούν την Γραμματεία για κακοδιαχείριση των πόρων της.

 

http://kartesios.com/?p=62128

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s