Στην Πυλαία η στέγη των εθελοντών κομπιουτεράδων!


Στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Πυλαία εδρεύει πλέον το εργαστήριο της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων.Πρόκειται για μη κυβερνητική οργάνωση που…ασχολείται με το ελεύθερο λογισμικό – λογισμικό ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΑΚ) και με ό,τι σχετίζεται με αυτό.

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραχώρησε έναν χώρο στην Ένωση, στην οδό Εγνατία 96 στην Πυλαία. Η ιδέα, στο πλαίσιο πρότασης που υποβλήθηκε στον δήμο, έγινε αποδεκτή, δεδομένου ότι τα μέλη της ένωσης προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον δήμο για το ελεύθερο λογισμικό και τις νέες τεχνολογίες.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τον χώρο και να μάθει τι είναι το ελεύθερο λογισμικό, το λειτουργικό του σύστημα και βέβαια πώς μπορεί να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του.

Οι άνθρωποι της ΜΚΟ ενημερώνουν πιο συγκεκριμένα για τα οφέλη της χρήσης του Gnu/Linux:

Είναι δωρεάν, δεν χρειάζεται δηλαδή άδεια χρήσης, όπως τα ανάλογα του εμπορίου που καλείται να πληρώσει ο χρήστης (κόστος που κυμαίνεται από 90 ευρώ έως 350 ευρώ).
Προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός (είτε μεμονωμένα για τον χρήστη, είτε για εταιρική χρήση).

Το Gnu/Linux δεν προσβάλλεται εύκολα από τους ανεπιθύμητους ιούς. Για την ακρίβεια, οι ιοί δεν το… πειράζουν εύκολα λόγω της δομής του συστήματός του.


http://www.tsantiri.gr/ellada/stin-pilea-i-stegi-ton-ethelonton-kompiouteradon.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s