ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΑΤΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


Προσέξτε πώς παρουσιάζουν ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ των Χριστουγέννων, ως «εναλλακτική» και «ενδιαφέρουσα» πρόταση:

Η θάλασσα, η σχέση της Θεσσαλονίκης με το υγρό στοιχείο και η Ελλάδα ως μέλος της μεσογειακής οικογένειας βρίσκονται στον πυρήνα του σχεδίου αξιοποίησης του άξονα της Αριστοτέλους για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Με βασικό κριτήριο τη διαφοροποίηση από το πνεύμα και την αισθητική ανάλογων στολισμών της πόλης στο παρελθόν, αλλά και την πρακτική που ακολουθούν οι υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης, ο δήμος Θεσσαλονίκης (που παραχωρεί τους χώρους) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (που θα εποπτεύσει την προσπάθεια) επέλεξαν την πρόταση της Helexpo και του επιχειρηματία Δημήτρη Κιούκα, οι οποίοι από πέρσι «στήνουν» το «Χωριό του Αϊ-Βασίλη» στα περίπτερα 14 και 15 του Εκθεσιακού Κέντρου της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΑτΚ», το βασικό εικαστικό χαρακτηριστικό της πρότασης, που θα εφαρμοστεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 26 Νοεμβρίου 2011 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2012, είναι ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα βρίσκεται ……….μέσα στη θάλασσα, ακριβώς μπροστά στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα τοποθετηθεί, μάλιστα, πλαγιασμένο σαν καράβι που αναχωρεί ή σηματοδοτεί τον ορίζοντα στο βάθος του Θερμαϊκού. Στην ουσία, θα πρόκειται για ένα σύνολο από φωτισμένα αστέρια πάνω στη θάλασσα που θα έχουν το σχήμα τρίγωνου δέντρου που επιπλέει. Κατά τα λοιπά, η πρόταση προβλέπει τα ακόλουθα:

*Στην πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχουν ένα παγοδρόμιο 200 τετρ. μέτρων κι ένα καρουζέλ, τα οποία θα μπορούν να χαρούν τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι. Επίσης, θα λειτουργήσει στην πλατεία και τρενάκι που θα κάνει βόλτες τα μικρά παιδιά, ενώ θα στηθεί και εξέδρα στην οποία θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις και άλλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα. Σε αυτήν την εξέδρα ο δήμαρχος θα πρωταγωνιστήσει στην εκδήλωση για την αλλαγή του χρόνου και την είσοδο του σωτήριου έτους 2012, που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό.

*Στο χώρο μεταξύ του «Ολύμπιον» και του «Ηλέκτρα Πάλας» θα τοποθετηθεί μια εντυπωσιακή συστάδα φωτισμένων δένδρων, που στην ουσία θα φωταγωγούν ολόκληρο το χώρο.

*Στον άξονα του πεζόδρομου της Αριστοτέλους, από την οδό Τσιμισκή μέχρι την Εγνατία, θα τοποθετηθεί διάκοσμος και φωτισμός στη νησίδα που υπάρχει στη μέση, ενώ σε κάποια σημεία θα υπάρχουν οικίσκοι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Unicef, «Χαμόγελο του παιδιού» κ.λπ.), οι οποίες θα διαθέτουν τα προϊόντα τους.

*Ανάλογη με την οδό Αριστοτέλους θα είναι η διακόσμηση και στην οδό Αγίας Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ Τσιμισκή και Ερμού, που πρόσφατα έχει πεζοδρομήσει πιλοτικά ο δήμος.

*Στην πλατεία Δικαστηρίων, δηλαδή την πλατεία που βρίσκεται πάνω από την Εγνατία, μεταξύ του αγάλματος του Ελευθέριου Βενιζέλου και της Αρχαίας Αγοράς, θα λειτουργήσουν ένα παγοδρόμιο 400 τετρ. μέτρων κι ένα καρουζέλ. Το εισιτήριο στα παγοδρόμια θα είναι 8 ευρώ και στα καρουζέλ 2 ευρώ.

Στην υλοποίηση του πρότζεκτ με τη Helexpo και την εταιρία του Δ. Κιούκα θα συνεργαστούν οι εξής επιχειρήσεις:

*«Φωτοδιάσταση» του Γιάννη Παλαιοχωρινού, μία από τις καλύτερες εταιρίες του κόσμου στο φωτιστικό στολισμό πόλεων, με δουλειές -μεταξύ άλλων- στο Βερολίνο, τη Βιέννη, αλλά και στην Αμερική και την Αυστραλία.

*«Fun Park» της κ. Δεστούνη, που ειδικεύεται στη λειτουργία παγοδρομίων, καρουζέλ και άλλων παιχνιδιών τύπου λούνα παρκ.

«Express Service» του Γ. Ραπτόπουλου, που θα διαθέτει ένα ασθενοφόρο δίπλα σε κάθε παγοδρόμιο, για την αντιμετώπιση τυχόν ατυχημάτων.

Σεμνά και… ταπεινά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λογική της συγκεκριμένης πρότασης, την οποία αποδέχτηκαν ο δήμος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, λαμβάνει υπόψη της τη στενάχωρη οικονομική και κοινωνική συγκυρία κι έτσι -όπως υποστηρίζουν αυτοί που τη σχεδίασαν- δε θα υπάρχει τίποτε το προκλητικό. Σε μια προσπάθεια πλήρους αποσύνδεσης με παλαιότερες καταστάσεις, ο δήμος δε θα στήσει στην Αριστοτέλους ούτε την κλασική φάτνη στην οποία προσέρχονται οι «τρεις μάγοι με τα δώρα», ούτε το στολισμένο καραβάκι, κάτι που σημαίνει ότι τόσο το θρησκευτικό, όσο και το παραδοσιακό πνεύμα των Χριστουγέννων δε θα επισκεφθούν φέτος το κεντρικότερο σημείο της πόλης.

ΑΠΟΡΙΑ: Τα συνεχόμενα καρουζέλ, παγοδρόμια και λοιπές «επιχειρήσεις» ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από την παραδοσιακή φάτνη και το καράβι που στόλιζε κάθε χρόνο τη Θεσσαλονίκη;

Ή μήπως όλα γίνονται για να τα κονομήσουν κάποιοι, είτε μέσω των εισιτηρίων (κατά τα άλλα…σέβονται την «δύσκολη κοινωνική συγκυρία) και των «αναθέσεων» του…πρότζεκτ;

Βέβαια, απώτερος σκοπός του φανατικού ανθέλληνα και χριστιανομάχου Μπουτάρη, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!
Ενοχλεί η Φάτνη του Ιησού Χριστού με την Παναγία και πρέπει να την αντικαταστήσουν με … παγοδρόμια!!!
Ενοχλεί και το παραδοσιακό ΕΛΛΗΝΙΚΟ καραβάκι (με τον ΣΤΑΥΡΟ στο κατάρτι) και πρέπει να το αντικαταστήσουν με μοντέρνα…ροζουλί «σκάφη» ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!


Αυτοί είναι οι βρωμιάρηδες νεογενίτσαροι, που δεν αντέχουν να βλέπουν οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα κι Ορθοδοξία!

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ…ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/10/blog-post_24.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s