Η Ευρώπη καταστρέφει την παραδοσιακή οικογένεια και την ταυτότητα των φύλων


Της Svetlana Smetanina (Pravda.Ru) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι παραδοσιακοί όροι «πατέρας» και «μητέρα» θα αντικατασταθούν με τους επίσημους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» στην Μ. Βρετανία. Οι όροι θα χρησιμοποιηθούν σε επίσημα έγγραφα. Οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν μια τέτοια «πολιτικά ορθή» κίνηση για να συμπεριλάβουν και ζευγάρια του ίδιου φύλου. Εμπειρογνώμονες είναι βέβαιοι, ωστόσο, ότι το θέμα δεν έχει σχέση με τις απαιτήσεις ορισμένων κοινωνικών ομάδων. Η απόφαση αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την καταστροφή των παραδοσιακών οικογενειών.

Οι λέξεις «πατέρας» και «μητέρα» θα αφαιρεθούν από τις αιτήσεις βρετανικών διαβατηρίων πριν από τον Δεκέμβριο του 2011. Αυτό θεωρήθηκε «επίτευγμα» της λεγόμενης ομάδας Stonewall, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των «σεξουαλικών μειονοτήτων». Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσπάθησε να κάνει το ίδιο πριν, αλλά τελικά αποφάσισε να μην αφαιρέσει τις δύο λέξεις από τις αιτήσεις των αμερικάνικων διαβατηρίων.

Το θέμα για αυτές τις καινοτομίες στον τομέα των σχέσεων των δύο φύλων έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές πρόσφατα. Όχι πολύ καιρό πριν, η Pravda.Ru έγραψε για το νηπιαγωγείο στη Σουηδία, (Σχ. ΚΟ: βλέπε σχετικά ΕΔΩ) το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν η διεύθυνσή του αποφάσισε να καταργήσει απλά τη χρήση των αντωνυμιών «αυτός» και «αυτή».

Πέρυσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε ενημερωτικό φυλλάδιο, στο οποίο συνέστησε να μην χρησιμοποιούνται οι όροι ‘Missus’ and ‘Miss’, ‘Mademoiselle’, ‘Seniora’ και ‘Seniorita’. Κατά το σκεπτικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η χρήση αυτών των λέξεων αποτελούσαν «διακρίσεις» εις βάρος των γυναικών, επειδή αναφέρονται άμεσα στη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Κάποιος δεν χρειάζεται να είναι ειδικός για να αντιληφθεί ότι τέτοιες καινοτομίες σε διάφορες χώρες δεν αποτελούν απλά μια σύμπτωση. Πρόκειται για μια τάση, ο στόχος της οποίας είναι να αλλάξει η δημόσια αντίληψη για το ρόλο των φύλων στην κοινωνία.

Ο Pavel Parfentyev, ο πρόεδρος της διαπεριφερειακής δημόσιας οργάνωσης «Για τα Δικαιώματα της Οικογένειας» συμμερίζεται επίσης την άποψη αυτή.

«Πράγματι, αυτή είναι μία σοβαρή διεθνής τάση. Η αρχή έγινε στη δεκαετία του εβδομήντα και του ογδόντα ως ένα ισχυρό κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των «σεξουαλικών μειονοτήτων». Υπήρχαν οργανώσεις που προσπάθησαν να υπερασπιστούν ακόμη και τα δικαιώματα των παιδεραστών, οι οποίοι, όπως πίστευαν, είχαν επίσης δικαιώματα για τις δικές τους «σεξουαλικές προτιμήσεις».

«Οι οργανώσεις αυτές δημοσίως είπαν ότι στόχος τους ήταν να καταστρέψουν την οικογένεια. Στη συνέχεια, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, πολλοί ακτιβιστές αποφάσισαν να το αρνηθούν από τις ανοιχτά τις σεξουαλικές προκαταλήψεις στις δραστηριότητές τους. Προχώρησαν προς την κατεύθυνση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό είναι το πώς προσεγγίζουν «τα δικαιώματα των παιδιών» σήμερα. Νομίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από το δεσποτισμό των γονέων τους – από κάθε μορφή παραδοσιακής ανατροφής, δηλαδή. Για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει κανείς να καταστρέψουν την παραδοσιακή οικογένεια πρώτα και να εμφανιστεί η οικογένεια ως μια μορφή που υποδουλώνει και δεσμεύει τα παιδιά», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Για να είναι πιο αποτελεσματικοί, οι εκπρόσωποι των εν λόγω κινήσεων άρχισαν να συνεργάζονται με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός μικρού, αν και ένα πολύ ισχυρού λόμπι για την «προστασία των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων» σε διεθνές επίπεδο, πιστεύει ο Pavel Parfentyev. Το λόμπι σκοπεύει να νοθεύσει την αντίληψη της παραδοσιακής οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία.

Ως αποτέλεσμα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ήδη προσπαθήσει να αποφύγουν τη χρήση του όρου «οικογένεια» στα top-level διεθνή έγγραφα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούν τον όρο «οικογένεια, σε όλες της τις μορφές», έκφραση, που σημαίνει όλες τις μορφές συμβίωσης. Μάλιστα, σκόπιμα διαβρώνουν και επεκτείνουν την έννοια της οικογένειας. Η οικογένεια όπως την ξέρουμε έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί από τη ‘νέα’ ορολογία.

«Το λόμπι προτιμά να κινείται με μικρά βήματα. Στην αρχή λένε ότι δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις ανθρώπων σχετικά με τα δικαιώματα του φύλου τους και του «σεξουαλικού τους προσανατολισμού». Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος με αυτό πράγματι. Στη Ρωσία, δεν υπάρχει διάκριση των πραγματικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη βάση των σεξουαλικών προτιμήσεων. Ταυτόχρονα, δημιουργούν ειδικά, μέχρι πρόσφατα απαρατήρητα «δικαιώματα» και προτιμήσεις για τους ομοφυλόφιλους σε διεθνές επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο «σεξουαλικό προσανατολισμό», που διακρίνει ένα πρόσωπο και τα κάνει να στέκονται υψηλότερα από τους άλλους», δήλωσε ο Pavel Parfentyev.

Οι λέξεις που δείχνουν τη ταυτότητα του φύλου των ανθρώπων σταδιακά εξαφανίζονται από την επίσημη ομιλία και έγγραφα. Αν καταργήσουν «αυτός», «εκείνη», «πατέρας» και «μητέρα» δεν θα είναι σε θέση να καταργήσουν το φύλο αυτό καθ’ αυτό. Ωστόσο, θα είναι δυνατό να υπονομεύσουν την παραδοσιακή αντίληψη της ισότητας των φύλων.

«Μια οικογένεια είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια συζυγική ένωση δύο ανθρώπων. Είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής για το σύνολο της κοινωνίας. Οι κινήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των «σεξουαλικών μειονοτήτων» προσπαθούν να υπονομεύσουν την ‘παραδοσιακή’ ή φυσικής οικογένεια, όπως την αποκαλούμε. Θέλουν να το προχωρήσουν πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής των αξιών της κοινωνίας. Το πιο σημαντικό είναι, ότι θέλουν να διαχωρίσουν τη διαδικασία της αναπαραγωγής και της φροντίδας των παιδιών από το γάμο και την οικογένεια. Σύμφωνα με αυτούς, τα παιδιά και οι γονείς είναι δύο διαφορετικά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν χωριστά από το άλλο. Θέτουν αμφιβολίες σχετικά με τον ιδιαίτερο ρόλο των γονέων στην ανατροφή των παιδιών», πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Πολλοί άνθρωποι στη Βρετανία ισχυρίστηκαν ότι οι προαναφερθείσες καινοτομίες υπονομεύουν την οικογένεια στη χώρα.

redskywarning.blogspot.com

 


http://epanastasi-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_9994.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s