50% κούρεμα = Επιλεκτική χρεοκοπία (για να ξέρουμε τι λέμε)


Σε συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους κατέληξαν νωρίς σήμερα το πρωί ευρωζώνη και τράπεζες μετά από μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις. Ετσι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες  δέχθηκαν να παραιτηθούν από τοπερίπου 50% των απαιτήσεών τους.   

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης να  μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο 50% εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπεϊκαι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Ειδικότερα,σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο κ. Ρομπεϊ υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή θα διασφαλίσει το στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας στο 120% έως το 2020.Σε ότι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για  την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011.

Σε συνέντευξη που  έδωσε στις 5 το πρωί ο Ν. Σαρκοζί, αμέσως μόλις βγήκε από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι ηγέτες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για εθελοντικό κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι σημαντικότερες επιπτώσεις απο τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ειναι η ελάφρυνση του προϋπολογισμού και η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ.

http://kanapesnews.blogspot.com/2011/10/50_27.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s