«Βλέπει» σοβαρά επεισόδια στις 17 Νοέμβρη η πρυτανεία του ΕΜΠ και… νίπτει τας χείρας της


«Βλέπει» σοβαρά επεισόδια στις 17 Νοέμβρη η πρυτανεία του ΕΜΠ και... νίπτει τας χείρας της

Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου, με το άσυλο να έχει καταργηθεί και ολόκληρη τη χώρα στον δρόμο, δεν είναι ένας συνδυασμός που προκαλεί ευχάριστους συνειρμούς. Και αυτό η διοικηση του Εθνικου Μετσόβειου Πολυτεχνείουτο αντιλαμβάνεται απόλυτα.

Oπως επίσης και το ότι η φύλαξη περιοχής στην οποία δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο, δεν αποτελεί πια κυρίως δική της ευθύνη.

H κρίσιμη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ κατέληξε στην εξής απόφαση: η ομαλή εξέλιξη του εφετινού εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς, ως προς το Ιδρυμα, παράγοντες και τα μέλη ή τα όργανα του ΕΜΠ δεν έχουν τη νομική ή την ουσιαστική αρμοδιότητα ή δυνατότητα.

Την απόφαση αυτή, η Σύγκλητος την κοινοποίησε εγγράφως τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οπως τονίζεται στη σχετική επιστολή που εστάλη:
Τα μέλη της Συγκλήτου  του ΕΜΠ  αρνούνται κατηγορηματικά να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη , όσον αφορά:
-στην πρόληψη πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών, ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχόμενων στους χώρους του εορτασμού,
-στην αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών ή βίας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν.

H Σύγκλητος με την απόφαση της καλεί την κυβέρνηση «για την έγκαιρη κατάρτιση και την αποτελεσματική εφαρμογή ενός ορθολογικού , αξιόπιστου και το κυριότερο κατάλληλο για την εθνική σημασία της γιορτής σχεδίου πρόληψης, χωρίς τραυματισμούς της ιστορικής μνήμης και του νοήματος της επετείου, να αποτρέψει κάθε πράξη καταστροφής, δολιοφθοράς ή βίας». Κατα τα άλλα με την απόφαση της η Σύγκλητος αποφασίζει κανονικά όπως κάθε χρόνο τη συγκρότηση της Επιτροπής Εορτασμού του ΕΜΠ, τις ώρες που θα κλείσει το Ιδρυμα κατα την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων της επετείου και ις λεπτομέρεεις της περιφρούρησης του κτιρίου απο την πανεπιστημιακή κοινότητα.

http://prosexw.blogspot.com/2011/10/17.html#more

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s