ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α.


Ένα πρωτοποριακό μέτρο για την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, την ώρα που πραγματοποιούν συναλλαγές, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2012, θα προβλέπει ότι σε κάθε εμπορική συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ο ΦΠΑ θα παρακρατείται από την τράπεζα και θα αποδίδεται από αυτήν αυτομάτως στο ελληνικό δημόσιο.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει αφενός να τονώσει τα δημόσια έσοδα, μέσω της άμεσης είσπραξης του φόρου, και αφετέρου να επιφέρει ένα καίριο χτύπημα στη φοροδιαφυγή ξεπερνώντας παράλληλα το πρόβλημα με τη σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή ΦΠΑ από πολλές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, σε περίπτωση που το μέτρο στεφθεί με επιτυχία, εξετάζεται να δοθούν κίνητρα για πραγματοποιήση των συναλλαγών με τον παραπάνω τρόπο, όπως για παράδειγμα μια έκπτωση φόρου για τους καταναλωτές.

 

 

http://www.sealradio.com/index.php/component/content/article/40-greece/225-to-krifo-sxedio-ameshs-eisprajhs-toy-fpa.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s