Άρθρο-παρέμβαση Βενιζέλου: «Να πληρωθούν οι φόροι για να πληρωθούν οι συντάξεις»!


Image

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με ένα ιδιαίτερα εκτενές άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ επιρρίπτει την ευθύνη στους Έλληνες πολίτες που… αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το… μεγάλο όφελος από την οικονομική εξόντωση που υφίστανται εδώ και τόσο καιρό, επικρίνοντας για μία ακόμη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τα ΜΜΕ ότι δημιουργούν «αδιέξοδη εικόνα».

«Η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήµατα και να αγνοεί κρίσιµα δεδοµένα που απορρέουν από το συσχετισµό των δυνάµεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», γράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος αναφέρεται μεταξύ άλλων στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πληρωμή των φόρων. «Αν πράγµατι η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να διαχωρίσει την πολιτική αντιπαράθεση από τον σεβασµό της εθνικής ιστορικής µνήµης και της πολιτειακής της εκπροσώπησης, τότε δεν ξέρω αν µπορεί να γίνει κάτι σε επίπεδο οικονοµικής πολιτικής.

Αν πράγµατι η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να απαιτήσει από τους εκπαιδευτικούς σεβασµό των παιδιών µας που δεν πρέπει να χρησιµοποιούνται ως µοχλός άσκησης συνδικαλιστικής πίεσης την ηµέρα της εθνικής γιορτής, τότε δεν ξέρω αν έχει σηµασία οποιαδήποτε µεταρρύθµιση του εκπαιδευτικού συστήµατος.

Αν πράγµατι η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να αντιληφθεί πως χωρίς την είσπραξη των δηµοσίων εσόδων δεν µπορούν να πληρωθούν µισθοί και συντάξεις, τότε δεν ξέρω αν µπορούµε να βγούµε κάποια στιγµή από την δηµοσιονοµική περιπέτεια. Μόνη ελπίδα είναι να επιχειρείται µία επικοινωνιακή αλλοίωση της πραγµατικής στάσης της κοινωνίας. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε τίποτα από όσα συµβαίνουν ή µπορεί να συµβούν σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει σηµασία.

Η χώρα πρέπει να οργανωθεί και πάλι εκ του μηδενός και να ξαναγραφεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο…

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα δυσανασχετεί που το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν βρήκε στη χώρα μας την… ενθουσιώδη υποδοχή που ο ίδιος περίμενε και υπερασπίζεται τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου λέγοντας ότι «ο κόµπος έφθασε στο χτένι µε την υποδοχή από τα πολιτικά κόμματα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου»!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s