Απαγορεύθηκε στην Μασσαλία η ανέγερση τεμένους


Πως λέμε, τέμενος στο Βοτανικό. Καμία σχέση.


Το διοικητικό δικαστήριο της Μασσαλίας, με απόφασή του που εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη, ακύρωσε την άδεια κατασκευής «μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους» στην πόλη. Το δικαστήριο, στο σκεπτικό του, δέχθηκε το αίτημα των κατοίκων και εμπόρων της περιοχής, όπου επρόκειτο να αναγερθεί το τέμενος, ότι δεν υπήρχε στα σχέδια ρητή δέσμευση των κατασκευαστών για την δημιουργία 450 θέσεων στάθμευσης. Στην πραγματικότητα το δικαστήριο βρήκε «πάτημα» για να ακυρώσει την κατασκευή του τεμένους, ύστερα από  έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μουσουλμανικές οργανώσεις προσπαθούσαν επί 10 συναπτά έτη, να επιτύχουν την έκδοση της σχετικής αδείας, και απ΄ ότι γράφουν οι εφημερίδες, θα αρχίσει ένας ακόμη δεκαετής κύκλος διαμάχης για την έκδοση νέας αδείας.

Στην Μασσαλία ζούν 250.000 μουσουλμάνοι, το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού της πόλεως, και το κόστος του τεμένους είχε προϋπολογισθεί σε 22 εκατομμύρια ευρώ, που επρόκειτο να συγκεντρωθούν από προσφορές πιστών και χορηγίες. Η γαλλική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν επρόκειτο να συνεισφέρουν ούτε ένα ευρώ.

F.I.
http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2011/10/27/01016-20111027ARTFIG00742-nouveau-revers-pour-la-grande-mosquee-de-marseille.php

 


http://filotimia.blogspot.com/2011/10/blog-post_1615.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s