Δημοψήφισμα για έγκριση του νέου δανείου σκέφτεται ο Παπανδρέου


Με τις δηλώσεις των βουλευτών του να κινούνται στο όριο (ή και μετά από αυτό) της… δυσαρμονίας με την κυβέρνηση, τους αγανακτισμένους να ακυρώνουν μέχρι και τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, τις τράπεζες να προσπαθούν να μειώσουν τις απώλειες, τους δανειστές και εταίρους να κρατούν αμείωτες τις πιέσεις για αλλαγές και τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση στον αέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ψάχνει τη βαλβίδα εκτόνωσης. Μετά την απορριπτική στάση της ΝΔ, η οποία εξισώνει την επιχείρηση «180 ψήφοι» με προκήρυξη πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός φλερτάρει, πλέον, έντονα με την ιδέα του δημοψηφίσματος.

Τόσο στη σημερινή ΚΟ, όσο και στην αυριανή ενημέρωση  της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισημάνει την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία της προετοιμασία της χώρας και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη νέα δανειακή σύμβαση. Θα μιλήσει για την ανάγκη συγκρότησης εθνικού μετώπου υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Θα ζητήσει στάση ευθύνης και ψυχραιμία. Ειδικά από τους βουλευτές του που εμφανίζουν σημάδια πανικού. Οι δηλώσεις που έκαναν το Σαββατοκύριακο ενόχλησαν σφόδρα τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. «Να μας πουν ποιον θέλουμε να βάλουμε στην κυβέρνηση ή στη θέση του Γιώργου για να ικανοποιηθούν» ήταν το αιχμηρό σχόλιο συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. Ο οποίος επιμένει ότι ο πρωθυπουργός δε σκέφτεται ούτε συγκυβέρνηση, ούτε ανασχηματισμό, ούτε εκλογές.

Αντίθετα, ο Γιώργος  Παπανδρέου θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο για την κυβέρνησή του ανακοινώνοντας πως σκοπεύει να θέσει τη νέα δανειακή σύμβαση υπόψιν της λαϊκής ετυμηγορίας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 12’ και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε επίπεδο πολιτικών προτεραιοτήτων οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με διάλογο, «χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο στην κοινωνία» επισημαίνουν, και οι συγκρούσεις με τις συντεχνίες του πλούτου.  «Ποιοι είναι αυτοί» ρώτησε το protothema.gr κορυφαίο συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. «Οι φοροφυγάδες, όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και όσοι αρνούνται να επενδύσουν κρατώντας τα κέρδη στις τσέπες τους» ήταν η απάντησή του. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει συμβολικές κινήσεις με μεγάλα ΜΜΕ και κορυφαία ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου να έχουν μπει στο στόχαστρο των αρμόδιων διωκτικών αρχών.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=155579

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s