Η 6η δόση εκκρεμεί, αλλά 13,5 εκατ. ευρώ πάνε στα κόμματα. Πώς κατανέμεται το ποσό σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης


Η κυβέρνηση, παρότι δεν διασφαλίσθηκε η έκτη δόση από την τρόϊκα, αποφάσισε τελικά να ενισχύσει οικονομικά τα πολιτικά κόμματα, τα οποία εδώ και καιρό έχουν κηρύξει «στάση πληρωμών», αδυνατώντας να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης με απόφασή του, κατανέμει στα πολιτικά κόμματα το ποσό των 13.504.656 ευρώ, που αντιστοιχεί την δόση του τρίτου τριμήνου του 2011 της κρατικής ενίσχυσης.


Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής:


ΠαΣοΚ: 5.436.332,61 ευρώ


Ν. Δ: 4.249.890,51 ευρώ


ΚΚΕ: 1.306.274,48 ευρώ.


ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ευρώ.


ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ευρώ.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20 ευρώ.


Με την απόφαση του κ. Καστανίδη αναγνωρίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία η κρατική επιχορήγηση προς τα πολιτικά κόμματα θα μειωθεί περίπου 25%.


Η ρύθμιση αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν θα πάρουν την τέταρτη δόση για το 2011. Η τακτική τους χρηματοδότηση, δηλαδή, όπως και η οικονομική τους ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, θα μειωθεί κατά 13,5 εκατ. ευρώ.


Στην περίπτωση, βεβαίως, που πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα τα πολιτικά κόμματα θα επιχορηγηθούν μ΄ένα νέο ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 30% της εκλογικής αποζημίωσης την οποία λαμβάνουν σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.


Σχόλιο ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ: Μας έχουνε φτάσει στο έσχατο σημείο της φτώχειας. Οικογένειες στενάζουν με τις μειώσεις μισθών, μειώνουν συντάξεις, τα χαράτσια πάνε και έρχονται, και θα έρθουν και άλλα, και όλα αυτά διότι όπως λεν πρέπει να μαζέψουμε χρήματα για το καλό της Ελλάδος, και το δικό μας. Η έκτη δόση πάγωσε, και εάν δεν την πάρουμε τα χρήματά μας φτάνουν για δυο τρις μήνες. Έτσι μας λένε. Τα 13, 5 εκατ. ευρώ που θα πάρουν τα κόμματα τώρα, αλλά και το 1 εκατ. ευρώ για το τζαμί της Αθήνας από που βρέθηκαν; Ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να μας προβληματίζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s