Γκάλοπ Le Figaro: «Εγκρίνετε το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα;» Τι απάντησαν οι Γαλλοι


Το MySatelite έριξε μια γρήγορη ματιά στα «καφενεία» της Γαλλίας μήπως και ακούσει τι λένε οι Γάλλοι για τα γεγονότα τον τελευταίων ημερών. Τα μάτια μας έπεσαν σε ένα απλό γκάλοπ της Γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Η ερώτηση που έθεσε η Γαλλική εφημερίδα Le Figaro στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο χθες σε μορφή γκάλοπ ήταν η εξής: εγκρίνετε το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα; Μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί είχαν ψηφίσει 32909 άτομα. Τα αποτελέσματα:

Ναι   75,30%
Όχι   24,70%

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα 196 σχόλια που άφησαν αναγνώστες μετά το αποτέλεσμα – μερικά σε ελαφρύ ύφος, άλλα σοβαρά και αντικειμενικά, άλλα να δείχνουν την ανησυχία των Γάλλων που βλέπουν το κακό να τους πλησιάζει. Δείτε μερικά απο τα σχόλια που αναρτήθηκαν.

«Έπρεπε να λήξουν το ημίχρονο.»

«Η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν ένα ημερολογιακό λάθος γιατί η οικονομία της δεν πλαισιωνόταν καθόλου. Αυτή η χώρα δεν έχει σχεδόν καμία φορολογία εφόσον μόνο οι μισοί Έλληνες καταβάλουν φόρους.Ένας έλεγχος θα ήταν επιτακτικός αλλά η αριστερά έκανε πως πίστεψε μια απογραφή της κατάστασης [της χώρας και της οικονομίας της] που εμφάνισαν οι Έλληνες πολιτικοί . Σε καμία περίπτωση, δεδομένου αυτής τής κατάστασης, δεν πρέπει η ΕΕ να εγκρίνει την είσοδο της Τουρκίας.»

«Αν δεν έχουμε τίποτα άλλο παρα μόνο τελεσίγραφα για να διευθύνουμε την Ευρώπη, καημένοι εμείς [συμφορά μας]!»

«Σίγουρα, αλλά δεν συγχωρώ τους πολιτικούς τον άλλων κρατών-μελών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων που ενσωμάτωσαν την Ελλάδα γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια σύγκλισης.»

«Δεν είναι το τελεσίγραφο μιας η περισσοτερων άλλων χορών προς την Ελλάδα, αλλά το τελεσίγραφο της Ευρώπης προς ένα μέλος της. Και αν μια μέρα το τελεσίγραφο αυτό απευθυνόταν προς την Γαλλία, θα ήταν εξίσου φυσιολογικό. Η Ευρώπη είναι η μόνη οντότητα ικανή να επιτρέψει τα Ευρωπαϊκά κράτη να επιβιώσουν με την ελπίδα πως θα επανέλθουν στην ανάπτυξη. Όποιος βάζει την Ευρώπη σε κίνδυνο πρέπει να τον καταγγείλουν και να στριμωχτεί [να του βάλουν την πλάτη στον τοίχο].»

«Η πλειοψηφία που ψήφισε ναι έχει ψυχή σκλαβωμένου …. πιστεύω πως η ελίτ τελικά δεν σας εκμεταλλεύεται αρκετά ακόμη.»

«Στην ουσία, Ο Παπανδρέου μπούχτισε, ψάχνει μια δικαιολογία για να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχει δίκιο, είναι δύσκολο και αχάριστο.»

«Γιατί να επιμένουμε όταν οι άνθρωποι δεν θέλουν να σωθούν;»

«E ναι, οι Έλληνες μας κοροϊδεύουν και πιστεύουν πως θα γονατίσουν την Ευρώπη με την προϋπόθεση ότι η έξοδος τους από το Ευρώ θα μας βάλει σε κίνδυνο.
Στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να αναμορφωθούν, θέλουν να τους συντηρούν ….
Δεν θα αλλάξουμε την νοοτροπία ενός λαου που δουλεύει μαύρα για να μην πληρώνει φόρους …
Χωρίς φόρους, τα ταμεία μένουν απελπιστικά άδεια…
Το Ελληνικό πρόβλημα δεν λύνεται. Όσο πιο πολύ περιμένουμε, τόσο πιο ακριβά στοιχίζει στις Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες υποφέρουν από τα σκαμπανεβάσματα του χρηματιστηρίου και τον αποκλεισμό συνεταίρων που δεν τους έχουν πια εμπιστοσύνη.»

Fenrir

Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s