Ηγουμενίτσα: Eξαρθρώθηκε κύκλωμα νομιμοποίησης αλλοδαπών – Και Αστυνομικός στο «κόλπο»


Εξαρθρώθηκε στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κύκλωμα που είχε συσταθεί με σκοπό να νομιμοποιεί και να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο αλλοδαπών, Αλβανικής καταγωγής, προς και από την Ελλάδα αντίστοιχα.

Με τον τρόπο αυτό οι αλλοδαποί κατάφερναν να παρατείνουν την διαμονή τους, χωρίς τυπικά να παραβιάζονται οι προθεσμίες των τριών μηνών ελεύθερης εισόδου και παραμονής που προβλέπει η νέα νομοθεσία.
Στο κύκλωμα ήταν ένας ομογενής, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος και συνελήφθη, ένας αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Συνοριακού Σταθμού της Θεσπρωτίας, καθώς και τρεις αλλοδαποί, από την Αλβανία, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για «ξέπλυμα χρήματος».
Πως γίνονταν το .. κόλπο….

Οι τρεις αλλοδαποί που αναζητούνται, έστελναν στον 37χρονο ομογενή γνήσια βιομετρικά διαβατήρια Αλβανίας, τα οποία παραλάμβαναν από τους νόμιμους κατόχους τους, προκειμένου να παραδοθούν στον 45χρονο Αρχιφύλακα.

Η αποστολή γίνονταν είτε με ασυνόδευτα δέματα μέσω του Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσπρωτίας, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, είτε τα παρέδιδαν σε αυτόν ιδιοχείρως.

Μετά την παραλαβή των διαβατηρίων, ο 45χρονος Αρχιφύλακας έθετε σε αυτά, σφραγίδες εισόδου και εξόδου, από και προς την Αλβανία.

Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου:
3 κινητά τηλέφωνα, 17 αποδείξεις ανάληψης χρημάτων, 2 βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης, 2 αλβανικά διαβατήρια και φωτοαντίγραφα αλβανικών διαβατηρίων, χειρόγραφα σημειώματα με στοιχεία υπηκόων Αλβανίας, αποδείξεις αποστολής και παραλαβής δεμάτων εταιρειών ταχυμεταφορών, 1 αποδεικτικό άρνησης εισόδου από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι, τα αυτοκίνητα και το υπηρεσιακό ντουλάπι του 45χρονου Αρχιφύλακα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων αλβανικών διαβατηρίων και άλλων σχετικών με την υπόθεση εγγράφων.

Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών του κυκλώματος.
Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ τις διαδικασίες των ερευνών συνέδραμε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με επαπειλούμενη ποινή της απόταξης.

 

http://www.eglimatikotita.gr/2011/11/e.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s