Άρθρο-άποψη: Άθλια σενάρια για τις Ένοπλες ΔυνάμειςΤου ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ*
Υποστράτηγος ε.α

Σημαντικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και έγκυρες εφημερίδες του εξωτερικού όπως η γαλλική Liberation συνέχισαν και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, να αναφέρονται στο σενάριο περί απειλής στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής και να τα συνδέουν με το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου που δεν έγινε.

Οι ύποπτες αυτές ανοησίες που κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι επινόησαν και με την μέθοδο των ψιθύρων διέδωσαν και στην συνέχεια με περίσσια ανευθυνότητα συντηρούσαν στην επικαιρότητα , διέσυραν την χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης στους Ευρωπαίους ηγέτες, αυτά που ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου της Liberation Jean Quatremer ( δημοσιογράφος με ειδικότητα στα ευρωπαϊκά θέματα) επαναλαμβάνοντας τις απίστευτες αυτές αθλιότητες. Η επιπολαιότητα όμως και η αποδεδειγμένη ανευθυνότητα (ιδιότητες που προσδίδονται από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος) μας κάνει κατ’ αρχήν να πιστέψουμε ότι ίσως το δημοσίευμα να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Και αντί να γίνει μία αυστηρή δήλωση – διάψευση (οι ασχολούμενοι με τα ΜΜΕ γνωρίζουν τις διαδικασίες και τα επίπεδα) αν όχι από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, τουλάχιστον από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ως πολιτικό προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων, βλέπουμε (αλλά δεν ακούσαμε) στο διαδίκτυο μια χαλαρή δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού εκπροσώπου κ «Πρόκειται περί αστείας είδησης. Για ένα απίθανο σενάριο για δήθεν αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος»
Για να πούμε την αλήθεια δεν περιμέναμε περισσότερη υπευθυνότητα από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου αλλά ο ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης αντί να να βγει μπροστά και προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και κατά συνέπεια το κύρος της χώρας για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε η ανεπάρκεια και ανυπαρξία του. Ίσως ήταν απασχολημένος με την προετοιμασία της δήλωσης πίστης και νομιμοφροσύνης προς τον αρχηγό του κόμματος του «Είμαι πραγματικά ιδιαίτερα συγκινημένος και αισθάνομαι υπερήφανος γιατί είμαι μέλος μιας Κυβέρνησης με έναν Πρωθυπουργό που αξίζει πραγματικά η Χώρα.”

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και η Ηγεσία τους είναι αφοσιωμένες στην αποστολή που τους έχει δώσει ο Ελληνικός λαός από τα σπλάχνα του οποίου προέρχονται όλα τα στελέχη τους, και όλοι οι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι δεν εμπλέκονται στην πολιτική. Ο πολιτικός έλεγχος είναι δεδομένος και μάλιστα τόσος βαθύς που σε κάποιες περιπτώσεις υπεισέρχεται και στο καθαρό επαγγελματικό πεδίο. Οι εμπνευστές και οι όποιοι χρήστες αυτών των κακόβουλων και αηθών σεναρίων απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι δεν ενεργούν με βάση το εθνικό συμφέρον αλλά κινούνται από άλλα ύποπτα και δυσώδη κίνητρα.

* Ο Υποστράτηγος ε.α. Κώστας Λουκόπουλος είναι πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του Α/ΓΕΕΘΑ και έχει υπηρετήσει σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις στο εσωτερικό και στο ΝΑΤΟ.

 

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9614

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Άρθρο-άποψη: Άθλια σενάρια για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s