Αποδυναμώνεται το ΥΠ.ΕΞ. στην Θράκη…Απειλείται η εθνική κυριαρχία!


Ενώ το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής αλωνίζει στην περιοχή, οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, λόγω χρέους.Σε μια απόφαση με αρνητικές εθνικές προεκτάσεις προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από την επιχείρηση αναδιοργάνωσης του Δημοσίου δεν εξαιρέθηκε ούτε η ευαίσθητη Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, που έχει ως έδρα της τη Θράκη, με συνέπεια τον αποδεκατισμό της από έμπειρα στελέχη!

Πρόκειται για το «μάτι» και το «αφτί» του ελληνικού κράτους στην περιοχή εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για υπηρεσία η οποία δίνει μάχες για τον περιορισμό της δράσης του τουρκικού προξενείου, έστω κι αν ο προϋπολογισμός της είναι πενιχρός.

Επικεφαλής της έχουν διατελέσει κατά καιρούς ο νυν διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου, πρέσβης Θεόδωρος Θεοδώρου, ο πρέσβης Δημήτρης Κακλίκης, ο οποίος θήτευσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο νυν πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Δημήτρης Μπορνόβας, κ.ά.

Σήμερα, επικεφαλής της Υπηρεσίας, η οποία εδρεύει στην Ξάνθη, είναι ο διπλωμάτης Αλέξης Αλεξανδρής, προερχόμενος από θητεία στο ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης.

Το πόστο της υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων θεωρείται πάντοτε πρώτης γραμμής, διότι η Τουρκία στέλνει στο προξενείο Κομοτηνής την «αφρόκρεμα» της διπλωματίας της και της δίνει «προίκα» μεγάλους ετήσιους προϋπολογισμούς, που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ!

Ο νυν πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, προέρχεται από θητεία στο Κόσοβο, όπου οργάνωσε την τουρκική μειονότητα της περιοχής, ενώ στο παρελθόν, από την ίδια θέση, πέρασε ο «γκρίζος λύκος» Ντενίζ Μπουλούκμπαση, ο οποίος έγραψε πρόσφατα βιβλίο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη μη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Ένας προς έναν οι διοικητικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, με συνέπεια να ελλοχεύει σε λίγο καιρό ο κίνδυνος υπολειτουργίας της Υπηρεσίας, σε μια εποχή κατά την οποία καλείται να δίνει «μάχες με τα θηρία».

Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά αλωνίζει στην περιοχή, καθώς έχει βάλει πόδι στην τοπική οικονομία!

Εξαγοράζει διά παρένθετων προσώπων χριστιανικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με την αγορά είτε πλειοψηφικού είτε μειοψηφικού ποσοστού τους.

Επιδοτεί μυστικά τα ενοίκια χριστιανικών επιχειρήσεων υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεργάζονται με τουρκικές επιχειρήσεις στον εξαγωγικό τομέα.

Απορροφά την αγροτική παραγωγή μέσω μεσαζόντων, ενώ ασχολείται ακόμη και με τη διείσδυσή του στην κτηνοτροφία της περιοχής.

Προσπαθεί να δημιουργήσει ηττοπάθεια στο χριστιανικό πληθυσμό και να κάμψει το φρόνημά του σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Δήμος Ιάσμου, όπου το χριστιανικό στοιχείο είναι πολυπληθές. Με τον «Καλλικράτη» η κυβέρνηση χάρισε το δήμο σε εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας και τώρα οι κάτοικοι του προσφυγικού χωριού νιώθουν πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο…

Παράλληλα, η Θράκη ανήκει πλέον στις περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της γείτονος και την επισκέπτονται εσχάτως πολύ τακτικά Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως προσφάτως ο Αλί Μπαμπατζάν, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κιλιτσντάρογλου, η σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, κ.ά.

Αυτή τους η υπερδραστηριότητα απαιτεί αυξημένα ανακλαστικά και επαγρύπνηση από το καθ’ ημάς υπουργείο Εξωτερικών, αν αυτό εννοεί να γνωρίζει με ακρίβεια και από πρώτο χέρι τι απεργάζονται οι Τούρκοι.

Με αποδεκατισμένες από πλευράς στελεχών τόσο την Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων όσο και άλλες υπηρεσίες, που, όπως λέγεται, βρίσκονται σε αποσύνθεση, πώς θα συμβεί αυτό;

Η αποδυνάμωση του ελληνικού κράτους στην περιοχή αποθαρρύνει τα υγιή στελέχη της μειονότητας, που αρνούνταν να υποκύψουν στην καταπίεση του προξενείου, και τα στέλνει απευθείας στην αγκαλιά της Άγκυρας, ενώ ακόμη και στελέχη της τοπικής χριστιανικής ελίτ στέλνουν σήμερα τα παιδιά τους σε τουρκικά πανεπιστήμια!

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τα εθνικά συμφέροντα, λοιπόν, οι δημόσιοι λειτουργοί της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων καλούνται να δώσουν με έλλειμμα πόρων και έλλειμμα προσωπικού μια κρίσιμη μάχη για τον Ελληνισμό.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εξωτερικών να καταλάβουν αμέσως το λάθος, να προλάβουν να το διορθώσουν και να ενισχύσουν τάχιστα αυτή την ευαίσθητη Υπηρεσία….

 

 

http://ieroslochos.blogspot.com/2011/11/blog-post_06.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s