Το τέλος μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας και η αρχή μιας εθνικής τραγωδίας


Πριν απο λίγο οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών και αποδεδειγμένα εργολάβοι της εθνικής κατεδάφισης, «έκοψαν την κορδέλα» των εγκαινίων της νέας αψίδας του θριάμβου των ξένων επικυριάρχων και δανειστών μας.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος  είναι  ο νέος  πρωθυπουργός  μιας «δοτής» κυβέρνησης ,μιας κυβέρνησης που  αν ίσχυε  το Σύνταγμα  της Ελλάδος θα έπρεπε τονισθεί   εξ αρχής  ότι  θα είναι «υπηρεσιακή» και όχι εκείνη που  θα υπογράψει  εκτός των άλλων  την  νέα δανειακή σύμβαση   δηλαδή  την  ολοκληρωτική παράδοση  της χώρας μας  σε ξένες δυνάμεις κατοχής.

Η σκηνοθεσία του  έργου  «βγάζω δεν βγάζω πρωθυπουργό»  στο οποίο  πρωταγωνίστησε η γνωστή  τριάδα  ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ , εξυπηρέτησε  αφ΄ενός τον  κ. Παπανδρέου  ο οποίος εφ΄όσον μέχρι  αύριο, ημέρα  όπου λήγει η θητεία του  στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ,θα είναι  πρωθυπουργός ,την  ανανεώνει αυτόματα  και βάσει του καταστατικού χωρίς εσωκομματικές …διαδικασίες.

Απο την άλλη  δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος  στον  απελπισμένο  Έλληνα πολίτη   να  «εμπεδώσει» καλά όλες τις απειλές  που του είχαν  εκτοξεύσει  ξένοι  και  εγχώριοι  αντιπρόσωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Με δυό λόγια,  έστησαν αυτό το  άθλιο  τρικομματικό πανηγύρι προκειμένου να  επενδύσουν  την εικόνα του   εκλεκτού της  συμμορίας Ροκφέλερ – Τrilateral comission-ΕΚΤ κλπ με το  λευκό πέπλο ενός «μεσσία».

Αυτό όμως που δεν μας είπαν, είναι ότι  ο νέος αυτός  «μεσσίας»  θα σώσει  την χώρα μας  καταστρέφοντας  για πάντα  την ζωή των  κατοίκων της.

Δεν μας είπαν ότι αυτός  που σήμερα  θεωρούν  ως έναν εκ των  αρίστων  είναι αυτός που  μαζί με τον Σημίτη και την  «ευγενική χορηγία» της Goldman Sachs, έστησαν  την παγίδα  της εισόδου μας στην ευρωζώνη δηλαδή  σε αυτή τη μηχανή του κιμά που  άλεσε ότι θετικό είχαμε  ως εθνική οικονομία και μας έφερε  τελικά  ως θλιβερό χυλό  στον κάδο με τα σκουπίδια  της Ευρώπης.

Η  μπίλια της  ευρωατλαντικής ρουλέτας  μάλλον «κάθησε» στο  όνομα  Λουκάς Παπαδήμος


Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο.

Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως

Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ΄ τον λύκο.

Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.

Κώστας Βάρναλης

 O  αρχιτραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος  θα είναι  ο νέος  «αρμοστής»  σε αυτόν τον τόπο  που  κάποτε  τον λέγαμε «Ελλάδα».

Ακουγεται επίσης ότι  θα έχει  ως υπουργό οικονομικών  τον  επίσης  αγαπημένο  του ΔΝΤ  και τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ  κ. Π. Ρουμελιώτη. 

Έτσι  θα μείνουν  ικανοποιημένοι και οι  Αμερικανοί  και οι Ευρωπαίοι  διεκδικητές της  καινούργιας   διαχείρισης  στην «νεώτερη» Νέα Τάξη Πραγμάτων.

«Έπιασε» δηλαδή  η  …ευχή  που  πριν λίγες ημέρες δημοσίευαν οι  reuters,  ότι  «την Ελλάδα πρέπει να την κυβερνήσει  κάποιος που  να μιλά καλά ελληνικά αλλά να μην είναι με τους Έλληνες».

Ο αγαπημένος λοιπόν της παγκόσμιας  τραπεζοπιστωτικής  ολιγαρχίας ,  θα είναι  σύμφωνα με τις «διαρροές», ο «πρωθυπουργός»  αυτού του   μορφώματος που  κατασκεύασαν και  επέβαλλαν  με  πραξικοπηματικό τρόπο  οι ντόπιοι και οι ξένοι   υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο κ.Παπαδήμος εκτός απο μεγαλο-στέλεχος  του  τραπεζοπιστωτικού  συστήματος, είναι  οπαδός  της   προτεσταντικής αίρεσης  των «Ευαγγελικών» ,   και μέλος   της πιό  «σκληρής» οργάνωσης που  ελέγχει το «ίδρυμα Ροκφέλερ», της   περίφημης  «Trilateral Commission»  (βλ. εδώ).

Δείτε  τι  έγραψε για τον Παπαδήμο  το ιστολόγιο mygranma:

Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια στην εξουσία της πλειοψηφίας 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται να συμφωνούν στον από κοινού τους διορισμό του Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού.  Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ χειροκροτούν, ενώ Δημοκρατική Αριστερά και Πράσινοι θεωρούν την εξέλιξη σχεδόν θετική.

Σύσσωμο το μπλοκ των αστικών δυνάμεων λοιπόν βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Κι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος.

  Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission.  Πρόκειται για όργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του 70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τις τρεις ισχυρότερες τότε περιοχές του πλανήτη (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.

Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder στο βιβλίο της  ”Suiting themselves: how corporations drive the global agenda”, εδώ σελίδα 6:

”H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να συμπεριλάβουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα στις συμμαχίες τους σα συμμάχους εναντίον της δημοκρατίας. Η TC δημιουργήθηκε για να ‘διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική’ σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η TC εξέδοσε έκθεση με τίτλο ‘Η Κρίση της Δημοκρατίας’, βασικός συγγραφέας της οποίας ήταν ο Samuel Huntington [θυμ. ‘σύγκρουση των πολιτισμών’ και άλλα αντιδραστικά] και δήλωνε ότι ‘κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία’. Η έκθεση είπε επίσης ότι ‘χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός μετριάσματος της δημοκρατίας’ και ακόμα ότι ‘η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων’.”

”Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξης της TC λέγοντας ότι ‘πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό’.”

Περισσότερες πληροφορίες για την Trilateral Commission μπορεί κανείς να βρεί και σ’αυτό το βιβλίο – Trilateralism: the Trilateral Commission and elite planning for world management

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και  καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Τέτοια σώματα είναι η ”Ομάδα των Τριάντα” (περισσότερα γι’αυτή την ομάδα σε πρόσφατη δημοσίευση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών) και το ”Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ” (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου)

Ο Λουκάς Παπαδήμος διετέλεσε επίσης στο παρελθόν μέλoς της Federal Reserve Bank of Boston.

Δε πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα … ”χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να οφελήσει τον ελληνικό λαό”. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία το Μεταξά τη δεκαετία του ’30 και ίσως και με την θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.

Βασική αποστολή του είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει της εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο ”Ήλιος”με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.

http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/11/blog-post_5407.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s