Έρευνα MRB: Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ


Έρευνα MRB: Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News, δείχνει κατάρρευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, εάν πραγματοποιούνταν σήμερα εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα συγκέντρωνε μόλις το 11,9%, η Ν.Δ. το 21,8%, ενώ το Κ.Κ.Ε. το 9,5% (μόλις 2,4 μονάδες κάτω από το ΠΑΣΟΚ) ο ΣΥΡΙΖΑ το 7,6% και η Δημοκρατική Αριστερά το 6,5%. Κατά την ίδια έρευνα, το ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει ποσοστό 6,1% ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση ψήφου σε ποσοστό 24,1%.

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει ελεύθερη πτώση, καθώς απώλεσε 6,7% από την περασμένη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από το σύνολο εκείνων που είχαν προτιμήσει τον Οκτώβριο του 2009 το ΠΑΣΟΚ, οι πιστοί του οπαδοί είναι μόλις το 33,4%, καθώς το 11,1% επιλέγει πλέον της ΔΗΜ.ΑΡ., το 8,6% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 4,3% το ΛΑ.Ο.Σ., το 3,8% το Κ.Κ.Ε. και το 2,6% τους οικολόγους.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. αν και αποκτά σημαντικό προβάδισμα, κατά 9,9, από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει πτώση από το 23,7% (μέτρηση Σεπτεμβρίου), στο 21,8%.

Αντίθετα, το Κ.Κ.Ε. ενισχύεται από το 8,1% στο 9,5%, το ΣΥΡΙΖΑ από το 5,1% στο 5,1% ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. κάνει άλμα, από το 2,7% στο 6,5%.

Zougla.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s