Το ξεπούλημα συνεχίζεται: Η εκκλησία ευλογεί μη εκλεγμένους τραπεζίτες


Ο Άνθιμος «ευλογεί» την κυβέρνηση Παπαδήμου

Τις ευλογίες του έδωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, στον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και στην κυβέρνησή του, λέγοντας πως είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για αυτή τη θέση. Ο κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του πριν από λίγη ώρα είπε πως ο Λουκάς Παπαδήμος είναι πρόσωπο γενικής αποδοχής με εμπειρία. «Είναι το καταλληλότερο πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά, «καθώς τον εκτιμούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μακάρι να πάει καλά αυτή η προσπάθεια, ώστε να προλάβουμε αυτά που έρχονται», είπε με νόημα ο μητροπολίτης.

Ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ και την ευρωζώνη, σημειώνοντας όμως πως δεν θα επεκταθεί στο θέμα, ώστε να μην κατηγορηθεί ότι ασκεί πολιτική. «Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί επιδιώκουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα, όπου ήδη βρίσκεται θα βγει;», τόνισε ο μητροπολίτης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στα Σκόπια. Είπε πως εκεί, κάποιοι υποστηρίζουν πως τώρα που οι Έλληνες χάνονται, είναι ευκαιρία να κινηθούν, για να πάρουν πίσω τα εδάφη τους, όπως λένε.
Επιτέθηκε και στον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή, Γιώργο Χατζημαρκάκη. Ο κ. Άνθιμος είπε πως ο ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τα Σκόπια, μίλησε για μακεδονική γλώσσα και στηρίζει τις θέσεις και τις απόψεις τους. «Αυτό το γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος, «αποτελεί εθνική προδοσία».
«Εγώ ότι κι αν έχω πει για τους Σκοπιανούς», είπε κατόπιν, «έχω πέντε παιδιά από τα Σκόπια που τα σπουδάζω. Και σπίτι τους έχω δώσει. Το έλεος είναι μες την ύπαρξη των Ελλήνων».

Όσον αφορά τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην κρίση και στο λαό ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «η εκκλησία καθημερινά μοιράζει χιλιάδες μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε και κάποιοι από αυτούς ντρέπονται για αυτό. Ήταν άνθρωποι που για κάποιο λόγο εξαιτίας της κρίσης βρέθηκαν σήμερα σε αυτή τη δύσκολη θέση», κατέληξε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

 

http://www.thestival.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s