«Τελικά οι πολίτες θα εξεγερθούν κατά της δικτατορίας των αγορών»Ένας Γάλλος που ξέρει, προειδοποιεί
«Τελικά οι πολίτες θα εξεγερθούν κατά της δικτατορίας των αγορών»

Tελικά οι πολίτες θα εξεγερθούν κατά της «de facto δικτατορίας» των χρηματοπιστωτικών αγορών που ασκείται από την αρχή της κρίσης του χρέους στη ζώνη του ευρώ, προειδοποιεί ο Jean- Pierre Jouyet,  πρόεδρος της γαλλικής Αρχής Δημοσιονομικού Ελέγχου των Αγορών, σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Οι αγορές-δηλώνει- ασκούν πίεση στη δημοκρατική διαδικασία και με την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, φτάνουμε στις τρείς κυβερνήσεις που πέφτουν λόγω της πίεσης των αγορών για το υπερβολικό χρέος των κρατών τους.

«Πριν από τον Μπερλουσκόνι, ήταν ο Παπανδρεου και πριν τον Παπανδρέου ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν που είχε παραιτηθεί κάτω από την ίδια πίεση το Φεβρουάριο του 2010».

«Για τις αγορές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ήταν ο άνθρωπος που θα τους κάνει τη δουλειά , αντιθέτως ο Σαρκοζί, είναι πολύ καλός για την ώρα», δηλώνει ο Jean- Pierre Jouyet και επισημαίνει ότι «για τους μεγάλους οργανισμούς αξιολόγησης το δημόσιο χρέος είναι αυτό που δίνει σε έναν ηγέτη φήμη ή τον κάνει να χάσει την εξουσία».

http://www.lifo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s