Δραματική πτώση της γυναικείας λίμπιντο προκαλεί η οικονομική κρίση


της Αλεξίας Σβώλου

Μετά την ψυχική υγεία η ύφεση πλήττει και την σεξουαλική επιθυμία. Ο αντίκτυπος της αποτιμήθηκε πρώτα στους άνδρες όπου πρόσφατη έρευνα  της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας της  αποκάλυψε επιδημία στυτικής δυσλειτουργίας και έξαρση  της συζυγικής απιστίας. Τώρα νέα έρευνα της ΕΜΑΣ φανερώνει ότι η οικονομική κρίση ευνουχίζει τις γυναίκες  ρίχνοντας στα… Τάρτατα την γυναικεία λίμπιντο!  Σύμφωνα με τους ειδικούς της ΕΜΑΣ οι πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό και το εργασιακό ωθούν επτά στις δέκα Ελληνίδες να χάσουν την ερωτική τους διάθεση, με αποτέλεσμα στην σύγχρονη Ελλάδα να  αναβιώνει η τραγωδία της Λυσιστράτη.  «Σε αντίθεση ωστόσο με την αρχαία τραγωδία όπου η Λυσιστράτη τιμωρούσε τους άνδρες για την επιθυμία τους να κάνουν πόλεμο απέχοντας από το σεξ, οι σύγχρονες ‘Λυσιστράτες’ τιμωρούν τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους μαζί, αφού η επιλογή για αποχή ή αραίωση των σεξουαλικών επαφών δεν είναι συνειδητή αλλά εξαναγκασμένη λόγω της αρνητικής τους ψυχολογίας» εξηγεί ο χειρουργός-ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της ΕΜΑΣ.

Πιο ευάλωτη η γυναικεία λίμπιντο  στην οικονομική κρίση από την ανδρική

Όπως προσθέτει ο επιστημονικός σύμβουλος της ΕΜΑΣ, επίσης χειρουργός-ανδρολόγος-ουρολόγος κ. Πέτρος Δρέττας «τα μέτρα για το ασφαλιστικό έπληξαν την καρδιά της γυναικείας λίμπιντο επηρεάζοντας την γυναικεία ερωτική επιθυμία πολύ περισσότερο από την ανδρική». Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το εύρημα της έρευνας ότι 68% των γυναικών επηρεάστηκαν τόσο πολύ αρνητικά από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που μείωσαν δραματικά τις ερωτικές επαφές με τον σύντροφό τους, ενώ 40% από τις ερωτηθείσες δήλωσαν ότι η ψυχολογική τους κατάσταση άλλαξε ριζικά εξαιτίας των νέων μέτρων.  Αντίστοιχα στον ανδρικό πληθυσμό που δέχτηκε κι αυτός τον αρνητικό αντίκτυπο της ύφεσης, μόνο το 26%  παραδέχτηκε ότι η ψυχολογία του βυθίστηκε στα Τάρταρα εξαιτίας των νέων μέτρων.

Γιατί βιώνουν πιο έντονα οι γυναίκες  την επίδραση της ύφεσης στην ερωτική τους διάθεση από ότι οι άνδρες

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ΕΜΑΣ, οι γυναίκες βιώνουν διπλά τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης καθώς πλήττεται και η οικονομική τους δυνατότητα αλλά και το όνειρο τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση μετά την συνταξιοδότηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης:«Οι γυναίκες στο σύγχρονο κοινωνικό κράτος-με όραμα την χειραφέτησή τους-δούλεψαν σαν άνδρες και οραματίστηκαν πιο ξεκούραστα χρόνια στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου για να πάρουν τελικά συντάξεις πείνας και να βρεθούν αντιμέτωπες με πέτρινα χρόνια». Για αυτό τρεις στις δέκα γυναίκες οργίζονται από τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις, δύο στις δέκα κυριεύονται από ανασφάλεια και τέσσερις στις δέκα νιώθουν πως η προοπτική μιας ανασφαλούς σύνταξης τις ευνουχίζει και τους στερεί το δικαίωμα να χαρούν το σεξ.

 

 

http://www.healthview.gr/node/23235

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s