“Πολιτική πονηριά” από 14 βουλευτές του ΠαΣοΚ; Ζητούν τροποποίηση του νόμου για το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ!


Η κίνηση των 14 βουλευτών του ΠαΣοΚ, να ζητήσουν, με επιστολή τους προς τον Υπουργό των Οικονομικών, την εξαίρεση ορισμένων κοινωνικών ομάδων από την υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων, αποδεικνύει τα εξής:

α) Το ότι, όντως το άρθρο 53 του ν. 4021/2011, συνιστά μία κακή (και κατά την άποψή μας και αντισυνταγματική) και βάναυση νομοθετική διάταξη, η οποία προκάλεσε μία μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ της κοινωνίας και της Κυβέρνησης. Στο μέλλον δε, θα αποδειχθεί ότι ήταν ένα (ακόμη) τεράστιο πολιτικό λάθος του κ. Βενιζέλου.

β) Το ότι οι νόμοι ψηφίζονται από τους βουλευτές, χωρίς αυτοί να ξέρουν τί ψηφίζουν! Ήδη, πριν από την ψήφιση του νόμου, είχε γίνει μεγάλος θόρυβος για τις αδικίες που προκαλούσε. Δεν είχαν ακούσει τίποτα οι 14 βουλευτές; Κοιμόντουσαν άραγε την ώρα που συζητιόταν ο νόμος στη Βουλή; Πώς είναι δυνατό να έχουν σήμερα το θράσος (αυτοί θα το παρουσιάσουν για “πολιτικό θάρρος”, αλλά στην ουσία πρόκειται για μία “πολιτική ανοησία”) να έρχονται και να αντιδρούν σε ένα νόμο που αυτοί ψήφισαν πριν από μερικές εβδομάδες;
Είναι βέβαιο ότι πράττουν εκ του πονηρού, για να δείξουν δήθεν μία “κοινωνική ευαισθησία”. Όμως, ο λαός κουράστηκε. Τέτοιους πολιτικάντηδες, πρέπει να τους στέλνει στα σπίτια τους!

Δείτε σχετικό άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο site της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” (Πατήστε το link)
Δείτε το πλήρες κείμενο:

Την απαλλαγή των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας έως 80 τ.μ. και των οικογενειών με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των τριάντα χιλιάδων ευρώ, από το τέλος ακινήτων ζητούν,  με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών  Ευάγγελο Βενιζέλο, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Ι. Αμοιρίδης, Β. Κεγκέρογλου, Ν. Ζωίδης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Σπ. Μαργέλης, Α.  Αγάτσα, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Αν. Σιδηρόπουλος, Γ. Φραγκίδης, Π. Στασινός, Αθ. Παπαδόπουλος, Σπ. Μοσχόπουλος, Ηλ. Θεοδωρίδης και Δ. Βαρβαρίγος.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές τονίζουν ότι το μέτρο αυτό της απαλλαγής από την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων από τις συγκεκριμένες ομάδες θα ήταν ένα βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής «για να ακούσει η κοινωνία τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης».

Προτείνουν, επίσης  την αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες, που έχουν απαλλαγεί από τον νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.


http://www.forologoumenos.gr/permalink/12283.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s