Οι πρώτοι πολίτες που κατάφεραν να «παγώσουν» τον φόρο των ακινήτων, χωρίς να τους κόψουν το ρεύμα


Η δικηγόρος, Δήμητρα Διακουμέα, και ο αγρότης σύζυγος της, Θεόδωρος Βαβαρούτσος, από την Καλαμάτα είναι οι πρώτοι πολίτες που κατάφεραν να «παγώσουν» τον φόρο των ακινήτων χωρίς να τους κόψουν το ρεύμα.

Το ζευγάρι από την Καλαμάτα θεώρησε δυσβάστακτο το κόστος που τους επιβλήθηκε από την ΔΕΗ, αφού ανέρχεται στις 2.235,6 ευρώ αντί για 558,9 (!) και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Όπως αποδείχτηκε η ΔΕΗ είχε κάνει λάθος «φουσκώνοντας» με αυτόν τον τρόπο κατά πολύ τον λογαριασμό του ζευγαριού.

Το «λάθος» που στοίχισε ακριβά

Η κ. Διακουμέα και ο κ. Βαβαρούτσος είναι ιδιοκτήτες μιας διώροφης οικοδομής στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Ενώ το εμβαδόν της δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας ανέρχεται στα 162 τ.μ., το τέλος είχε υπολογιστεί εσφαλμένως επί επιφανείας 243 τ.μ., σύμφωνα με το Έθνος.

Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας, απαγόρευσε την διακοπή της ηλεκτροδότησης -λόγω  τέλους ακινήτων– μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η οικογένεια και θα συζητηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Αν δηλαδή το ζευγάρι δεν «πήγαινε» δικαστικώς, θα αναγκαζόταν ή να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο δεν αντιστοιχούσε στην κατανάλωση του ή να μείνει χωρίς ρεύμα, κάτι που θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωσή του.

Ένας στους τέσσερις λογαριασμούς είναι απλήρωτοι

Πάντως, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τηςΔΕΗ, ένας στους τέσσερις λογαριασμούς δεν έχουν πληρωθεί. Από τους 86.187 λογαριασμούς που έχουν λήξει, οι 23.105 παραμένουν απλήρωτοι. [Πηγή]

http://ellas2.wordpress.com/2011/11/18/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1/

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσωρινή διαταγή απαγόρευσης διακοπής ηλεκτροδότησης – Το κείμενο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s