ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: Προγραμματισμένες Κινητοποιήσεις


Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Η προστασία των ανθρώπων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν και η άρνηση χιλιάδων πολιτών να δεχτούν το βάρβαρο, αντισυνταγματικό και άδικο χαράτσι εξελίσσεται σε κεντρικό πολιτικό θέμα της περιόδου και αρχίζει να απασχολεί ακόμη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

    Δεκάδες επιτροπές, συνελεύσεις, πρωτοβουλίες, σωματεία, φορείς, δημοτικές κινήσεις κ.ο.κ. σε όλη τη χώρα εκδίδουν ανακοινώσεις, διοργανώνουν δράσεις. Γίνονταισυνελεύσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων.

    Οι παρεμβάσεις πολιτών & δημοτικών κινήσεων σε πολλά δημοτικά συμβούλια, επιβάλλουν να παίρνονται αποφάσεις στήριξης του κινήματος και κάλυψης των Δημοτών. Αυξάνονται συνεχώς οι Δήμοι που ‘προσχωρούν’ στη λογική κάλυψης των δημοτών τους και του κινήματος ανυπακοής.

    Με πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ‘ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ’, προτείνεται σε όλες τις κινήσεις, επιτροπές, συνελεύσεις να συμφωνηθούν τα παρακάτω:

 

1.              ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε πρακτορεία, γραφεία, Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΗ  την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

2.              ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το ‘Συμβούλιο της Επικρατείας’ την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μέρα εξέτασης των προσφυγών του ΔΣΑ και άλλων φορέων.

3.              ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ που αναπτύσσουν δράσεις ενάντια στα χαράτσια, το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

 

    Παντού συγκροτούνται επιτροπές τοπικές! Αρχίζουν να διακλαδώνονται  ανά γειτονιά. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα, πολυποίκιλες μορφές αυτοοργάνωσης.

-Προγραμματίζονται πρωτότυπες πορείες-εξορμήσεις στους δρόμους της γειτονιάς, τα στέκια και τις πολυκατοικίες (στα κείμενα που μοιράζονται υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας).

-Ετοιμάζονται αφίσες για τις εισόδους των πολυκατοικιών με συνθήματα του τύπου ‘ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΝΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ-ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ’.

-Γίνονται συνελεύσεις πολυκατοικιών με αποκλειστικό θέμα το χαράτσι της ΔΕΗ.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ   ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ

Οι επιτροπές-πρωτοβουλίες έρχονται ΑΜΕΣΑ τοπικά σε επαφή με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Η χθεσινή απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποτελεί τεράστιας σημασίας βήμα για την αναβάθμιση του αγώνα. (Εδώ, στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας)  http://www.genop.gr/

Οι συνεννοήσεις εργαζομένων ΔΕΗ – δήμων (ή δημοτικών κινήσεων) -συνελεύσεων, πρωτοβουλιών, επιτροπών, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για να εμποδιστεί η απόπειρα μαζικών διακοπών ρεύματος. Υπάρχουν σημαντικές πλευρές που πρέπει να λυθούν μέσω αυτής της επικοινωνίας.

Σε πολυκατοικίες ήδη γίνονται ενέργειες προφύλαξης των ρολογιών (κατασκευή ντουλαπιών, αγορά λουκέτων κ.λ.π.)

Κυκλοφορούν τηλέφωνα για ειδοποίηση κόσμου αν εμφανιστούν συνεργεία διακοπής. Οργανώνονται δίκτυα ειδοποίησης με SMS.

H απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα συμβάλλει στην αποφασιστική ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης.

Έχουν γίνει παρεμβάσεις σε εργολάβους συμβεβλημένους με τη ΔΕΗ για τις διακοπές. Σε επαρχιακή πόλη οι 3 εργολάβοι από τους 4 αποσύρθηκαν μετά από επισκέψεις πολιτών στα γραφεία τους. (Σήμερα γίνεται επίσκεψη στον 4ο…)

Είναι πάρα πολλές οι περιοχές που έχουν ήδη οργανωθεί συνεργεία επανασύνδεσης από ηλεκτρολόγους, πράγμα πολύ χρήσιμο για την αποφυγή κινδύνων ηλεκτροπληξίας.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα άμεσης ειδοποίησης-ενημέρωσης της ΔΕΗ για περίπτωση αυτενέργειας στην επανασύνδεση. Αυτό γίνεται με την επόμενη καταμέτρηση.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι παίρνονται πρωτοβουλίες για συγκρότηση κινήσεων «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (ή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ή ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ». Τις επόμενες μέρες θα βγουν στη δημοσιότητα.

Ο κόσμος της εργασίας δε φοβάται την επίθεση του μνημονιακού μπλοκ. Πιστεύει στις δυνάμεις του,  συντονίζει τις αντιστάσεις του και απαντάι με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

 

http://polites-vs-xaratsia.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s