Τα θεατριλίκια των διαίτητων γιατί δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας;


Τα συμβάντα στο Καυτανζόγλειο στάδιο πριν 2 εβδομάδες συζητήθηκαν όσο τίποτε άλλο έχει σχέση με την όμαδα του γηραιού το τελευταίο διάστημα. Τα πρώτα δημοσιεύματα έλεγαν πως όπαδοι στείλαν διαιτητή στο νοσοκομείο, πως διαιτητής ήταν λυπόθυμος απο το ξύλο που έφαγε.

«Τότε, αφιονισμένοι οπαδοί όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο, τους προπηλάκισαν και τους χτύπησαν, όπως έγραψαν και στο φύλλο αγώνα. …  Στο φύλλο αγώνα έγραψαν ότι ο διαιτητής και ο ένας βοηθός χτυπήθηκαν από οπαδούς του Ηρακλή, ότι έγινε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ότι τον προστάτεψαν οι παράγοντες του συλλόγου, αλλά και ότι ο ένας βοηθός του ήταν ημιλιπόθυμος από το ξύλο και επισυνάπτουν ιατρική έκθεση. » (πηγή)

Ο Νίκος Χατζησάβας, πρόεδρος του Εθνικού Αγιονερίου που ήταν αντίπαλος του Ηρακλή στο ίδιο ματς, είπε τα εξής:

» Για το ξύλο στον διαιτητή και τον βοηθό: «Αυτό που έγραψε στο φύλλο αγώνα. Χτυπήθηκε ο βοηθός. Ο ίδιος έφαγε 1-2 μπουνιές. Τίποτε άλλο. Αλλά να σας πω και το άλλο. Ο επόπτης πήγε στο νοσοκομείο; Ερώτηση με ερωτηματικό. Τόσο πολύ ξύλο έπρεπε να φύγει στο νοσοκομείο. Δεν έπρεπε; Υπάρχει γνωμάτευση ιατρού. Δεν πιστεύω να πήγε στο νοσοκομείο».» (πηγή)

Και τώρα φτάνουμε στο φύλλο αγώνα:

«Πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση είχαν ενημερώσει τον Χάγκαν ότι απαγορεύεται να υπάρχουν υβριστικά πανό κατά των αρχών  του ποδοσφαίρου. Στο 5΄ της αναμέτρησης φίλαθλοι που φώναζαν συνθήματα  για την ομάδα του Ηρακλή και φορούσαν διακριτικά της ομάδας ανήρτησαν πανό όπου ανέφερε :

«Πιλάβιε κ… στο παιδιά σου , ο Ηρακλής είναι ιδέα και δεν πεθαίνει , δημοσιογράφοι παπαγαλάκια θα σας βρούμε». Στην συνέχεια ενημέρωσα τον παρατηρητή , πως πρέπει να αποσυρθεί το συγκεκριμένο πανό για να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Με την σειρά του ενημερωσε τον εκπρόσωπο του Ηρακλή ( Χάγκαν), αλλά το πανό δεν αποσύρθηκε. Στην συνέχεια ξαναδιέκοψε τον αγωνα και ενημέρωσα τους ανθρώπους του Ηρακλή να το αποσύρουν, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε. Ενώ είχα καλέσει τους βοηθούς μου στο κέντρο του γηπέδου , φίλαθλοι που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ηρακλή (περίπου 100) , μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κινούμενοι απειλητικά εναντίον μας.

Περικυκλωθήκαμε και ένας εξ΄ αυτών κλώτσησε  τον έναν βοηθό μου, στα πλευρά και στο κεφάλι. Ενώ ήμουν περικυκλωμένος από τους αστυνομικούς, κάποιοι φίλαθλοι με κλώτσησαν στα πόδια. Με την βοήθεια των αστυνομικών και κάποιων παραγόντων του Ηρακλή ( Χάγκαν , Σπυρογιάννη), δεχόμενοι βροχή αντικειμένων (μπουκάλια με νερό και μανταρίνια), κατορθώσαμε να φτάσουμε στα αποδυτήρια. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια συνάντησα τον α΄ βοηθό μου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μου δήλωσε ότι ζαλίζεται και πονάει στα πλευρά του. Επίσης είδα ότι είχε ματωμένο τον αριστερό αντίχειρα του και αρκετούς μώλωπες». (πηγή)

Και καταλίγουμε στην μικρή αναφορά που δημοσιεύτηκε πριν 5 μέρες πως ο βοηθός χαίρει άκρας υγείας

«Στην περίπτωση των κυριακάτικων επεισοδίων στο Καυτανζόγλειο, η ενημέρωση από την Αστυνομία έκανε λόγο για τραυματισμό του βοηθού διαιτητή. Ο ίδιος, πάντως, χαίρει άκρας υγείας και, φυσιολογικά, απορεί για την έκταση που πήρε η είδηση. Οφσάιντ η ενημέρωση…» (πηγή)

Κατακριτέα τα γεγονότα, ναι, άλλα καιρός είναι και οι διαιτητές να μαθούν πως να συμπεριφέρονται σαν επαγγελματίες και όχι σαν τσιράκια, ειδικά όταν πρόκειται για μια συνεχόμενη ανισονομία, ειδικά όταν όλοι πλέον είναι υποψιασμένοι για τον ρόλο που παίζει η ΕΠΟ με κασέτες στημένων αγώνων που βολικά ξεχνιούνται με την πάροδο του χρόνου. Και καιρός είναι επιτέλους τα ΜΜΕ να γίνουν αντικειμενικά – βγάζεις είδηση πως κάποιος πήγε νοσοκομείο και δεν ισχύει; Βγαίνεις και αναιρείς την πληροφορία, δεν αφήνεις να εννοούνται διάφορα.

Ο Ηρακλής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s