Αποκάλυψη: Η Ελλάδα απειλεί με παγκόσμιο “ντόμινο”


Το ρευστό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στις περισσότερες χώρες- μέλη της Ευρωζώνης εντείνουν τις ανησυχίες για την “επόμενη μέρα”. Τα χρηματιστήρια, διεθνώς, δέχονται…

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα απειλεί με παγκόσμιο “ντόμινο”

αφόρητες πιέσεις, οι κυβερνήσεις εμφανίζονται αδύναμε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής, και οι ηγέτες της Ε.Ε., κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, δυσκολεύονται να συμφωνήσουν ακόμη και στα αυτονόητα.
Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και η κρίση χρέους που έχε πλήξει τις χώρες της περιφέρειες, απειλούν να ανατινάξουν ολόκληρο το οικονομικό οικοδόμημα “στον αέρα”.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς το πρόγραμμα της τρόικας, το οποίο “σχεδιάστηκε” για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά εφαρμόστηκε με τρόπο που τη βύθιζε όλο και περισσότερο σε αυτή, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Ευρώπη ήταν και είναι ακόμη ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μία τέτοια κρίση.
Ανέτοιμοι εμφανίζονται και οι ηγέτες των χωρών – μελών, καθώς στις Συνόδους Κορυφής, όσες αποφάσεις και αν λαμβάνονταν, “ακυρώνονταν” στην αμέσως επόμενη Σύνοδο.
Η Ελλάδα απλά αποτελεί το κομβικό σημείο στην οικονομική κρίση. Βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, βυθισμένη στην ύφεση και αδύναμη να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση. Την ίδια στιγμή, οι εταίροι μας αδυνατούν να μας βοηθήσουν ουσιαστικά.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταρρεύσει, επισημαίνουν όλοι οι οικονομολόγοι και όλες οι αναλύσεις, θα συμπαρασύρει στην καταστροφή πολλές ακόμη χώρες – μέλη της Ε.Ε. και θα ταρακουνήσει μέχρι και τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία…

http://www.epikaira.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s