Απάντηση του Γραφείου του κ. Λοβέρδου σε σημερινό επικριτικό δημοσίευμα


Απάντηση του Γραφείου του κ. Λοβέρδου σε επικριτικό δημοσίευμα (δείτε το εδώ).

Τρεις περίπου ώρες μετά από την επίδοση της επιστολής μας στο γραφείο του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου, επικοινώνησε μαζί μας ο αρμόδιος του Γραφείου Τύπου του Υπουργού κ. Ευθύμης Καρδαράς και μας ενημέρωσε για τα παρακάτω:

1) Το ταξίδι του κ. Λοβέρδου και των συνεργατών του είχε διάρκεια από τις 17 Οκτωβρίου, έως τις 22 Οκτωβρίου και συνεπώς συμπεριλάμβανε 5 διανυκτερεύσεις και όχι μία όπως αρχικά είχαμε νομίσει.
2) Η ημερήσια αποζημίωση του Υπουργού φθάνει στα 140 ευρώ και των συνεργατών του σε 70 ευρώ.
3) Τα έξοδα διανυκτέρευσης υπολογίζονται σε 230 ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση.

Για την απόδειξη των παραπάνω, ο κ. Καρδαράς μας απέστειλε τη σχετική απόφαση (ΑΠ: Γ.Π. 110982/11-10-2011), με την οποία είχε εγκριθεί η μετάβαση του κ. Λοβέρδου και των συνεργατών του στη Βραζιλία.

Το κείμενο της επιστολής και της σχετικής απόφασης, εμφανίζεται στον παρόντα σύνδεσμό.

Μετά την απάντηση από το Γραφείο του κ. Λοβέρδου, έχουμε να σχολιάσουμε τα παρακάτω:

1) Χαιρόμαστε που τα πράγματα δεν ήταν όπως αρχικά είχαν -με βάση τα διάφορα δημοσιεύματα- παρουσιασθεί. Χαιρόμαστε που είχαμε άδικο, όσον αφορά σε μέρος των επικριτικών μας σχολίων σε βάρος του Υπουργού.

Από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι όντως, το Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διήρκησε από τις 19 έως και τις 21 Οκτωβρίου, ενώ υπήρξε “προ-συνεδριακό” πρόγραμμα και εκδηλώσεις στις 18 Οκτωβρίου. (Δείτε το σύνδεσμο)

2) Χαιρόμαστε που η Δημοκρατία λειτουργεί στην πράξη και που το ερώτημά μας απαντήθηκε ταχύτατα, έτσι ώστε να προλάβει τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων. Το όλο περιστατικό αποδεικνύει ότι όντως, οι πολίτες έχουν τη δύναμη του ελέγχου, ενώ η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να έχει (και συχνά έχει) επίγνωση του ελέγχου τον οποίο μπορεί να υποστεί.
Η ευθεία αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη, ιδίως όταν αυτά είναι οικονομικής φύσης, τελικά βοηθά στην αποκάλυψη της αλήθειας.

3) Διατηρούμε την άποψη ότι ένας Υπουργός, ο οποίος παράλληλα είναι και βουλευτής, δε θα πρέπει να εισπράττει “ημερήσια αποζημίωση”, αφού η βουλευτική αποζημίωση είναι επαρκής για την αξιοπρεπή διαβίωσή του, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό.

4) Ευχαριστούμε τον κ. Καρδαρά και το γραφείο του Υπουργού για την άμεση απάντηση. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε -όσο μπορούμε- το έλεγχό μας προς τη δημόσια διοίκηση και η ευχή μας είναι να παίρνουμε άμεσες και εξ’ ίσου αποστομωτικές απαντήσεις.

Σχετική επιστολή θα σταλεί αύριο [29/11/2011] προς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

http://www.forologoumenos.gr/permalink/12646.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s