Σκούπισμα – σφουγγάρισμα – ξεσκόνισμα


Τι είναι «το σήμερον ημέρα» 900 (και μαζί με το ΦΠΑ 1.107) ευρώ; Κάτι παραπάνω από τρεις πετσοκομμένες μηνιαίες συντάξεις των τιμημένων γηρατειών, ἤ γύρω στο ένα εξάμηνο (και βάλε…) μιας επικουρικής ρημαδοσύνταξης, ἤ απλώς δυο … μέρες «εργασιών καθαρισμού»!

Έτσι μάς λέει το Υπουργείο Εσωτερικών, με την απ’ ευθείας (φυσικά) ανάθεση των εργασιών καθαρισμού 1 (ολογράφως: μιάς) αίθουσας του «Τεχνόπολις» «κατά τη διάρκεια διημερίδας για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών». Και τι περιλαμβάνουν αυτές οι «εργασίες»;

Θαυμάστε αναλυτική περιγραφή:

«Σκούπισμα – σφουγγάρισμα πριν τις εργασίες στησίματος της εκδήλωσης. Σκούπισμα – σφουγγάρισμα – ξεσκόνισμα μετά το τέλος των εργασιών. Παράδοση του χώρου μετά το τέλος της εκδήλωσης καθαρού [!!!]. Τακτική εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (φρεσκάρισμα τουαλετών, άδειασμα σταχτοδοχείων [σσ: τι έγινε ρε παιδιά; η απαγόρευση του καπνίσματος δεν ισχύει για τους υπηκόους τρίτων χωρών;;;], αντικατάσταση χαρτοπετσετών [σσ: πήξαμε στα βαρέα και ανθυγιεινά!], χαρτί υγείας, σαπουνιών, κλπ)». Γι αυτές τις εργασίες εγκρίνονται 900 ευρώ «πλέον ΦΠΑ» – και μάλιστα υπάρχει και ακριβότερη «προσφορά», αλλά προφανώς το κριτήριο του Υπουργείου είναι η χαμηλότερη τιμή. Και για πόσα άτομα υπολόγιζαν οι διοργανωτές ότι θα έπρεπε να έχουν διαρκή ροή χάρτου υγείας και σαπουνιών; Αν πιστέψουμε την παράλληλη «ανάθεση για την μίσθωση χώρου και την παροχή εδεσμάτων και αφεψημάτων» στην εκδήλωση επρόκειτο να παρευρεθούν 150 άτομα. Και για το σφουγγάρισμα και τα τοιαύτα μιας αιθούσης 150 ατόμων εκρίθη λογικό και προσήκον το ποσόν των 900 ευρώ «πλέον ΦΠΑ»!

Φαίνεται πως τα σαΐνια του Υπουργείου δεν γνωρίζουν ότι ακριβώς έξω από την πόρτα τους υπάρχουν νέοι με προσόντα (πολλαπλάσια των ιδικών των), που για 900 ευρώ σφουγγαρίζουν όχι μια αίθουσα αλλά ολόκληρο το Ολυμπιακό Στάδιο!

Φαίνεται πως δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό καθαριότητας στα Υπουργεία τους, για να ασχοληθεί, αξιοποιούμενο καταλλήλως, δυο μερούλες και με την καθαριότητα μιας αιθούσης στο «Τεχνόπολις» (διότι τότε θα χρέωναν και «εκτός έδρας»!). Φαίνεται, τέλος, πως και ο Πρόεδρος, που κάποτε ζαλώνονταν ο ίδιος το φαράσι και φωτογραφίζονταν χαρούμενος καθώς σφουγγάριζε τους χώρους των Συνεδρίων του Κινήματος, δεν μπορεί τώρα να εξυπηρετήσει την κατάσταση, επειδή παίζει με πλαστικά παπάκια κάπου στας Ευρώπας (ως υπήκοος κι αυτός τρίτης χώρας)…

οπωπητήρ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s