Η Μέρκελ όρισε Υφυπουργό Ελλάδας


Υφυπουργός Ελλάδας, Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριος, επενδύσεις, Θεσσαλονίκη, Ελληνο

Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ορίστηκε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υφυπουργός για θέματα Ελλάδας. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να αναζωογονηθεί η ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων προοπτικών.

Ο κ. Φούχτελ, με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, αναλαμβάνει «εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» και θα προσπαθήσει να προωθήσει και να παρακολουθεί τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ε.Ε. που δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

Το κέντρο βάρους από ελληνικής πλευράς θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το εκεί γερμανικό προξενείο. Στη συμπρωτεύουσα συγκλήθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση, όπου μετείχαν περισσότεροι από 200 δήμαρχοι και εκπρόσωποι κρατικών και δημοτικών φορέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων, τουριστικές εγκαταστάσεις και σκοπεύει να δώσει νέα πνοή στον θεσμό της αδελφοποίησης πόλεων που δεν θα μείνει στην ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών αλλά θα πλαισιωθεί με συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο για την υλοποίηση των προγραμμάτων υποδομών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 30 αδελφοποιήσεις πόλεων Γερμανίας και Ελλάδας, ενώ μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας υφίστανται 2.000, γεγονός που δείχνει και τα περιθώρια ανάπτυξης του θεσμού.

http://www.iefimerida.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s