Κάτοικοι αντιδρούν στο γκρέμισμα σπιτιών στα Κάστρα


Κάτοικοι της Άνω Πόλης αντιδρούν στην απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να γκρεμίσει κατοικίες που γειτνιάζουν με τα Κάστρα και αύριο σκοπεύουν να σταματήσουν τις μπουλντόζες…

«Τις τελευταίες βδομάδες ο Δήμος κατεβάζει μπουλντόζες και γκρεμίζει καστρόπληκτα. Όχι μόνο στην Επταπυργίου, αλλά και αλλού π.χ. Άρεως. Αυτό βέβαια το σχεδιάζουν εδώ και καιρό. Για το σκοπό αυτό επί χρόνια απαγορεύουν τη συντήρηση των σπιτιών, τα αφήνουν να ρημάζουν, ώστετο γκρέμισμά τους να είναι μονόδρομος. Η δικαιολογία είναι η ανάδειξη των τειχών και η δημιουργία χώρου πρασίνου (τουριστική ανάπτυξη)» αναφέρεται σε σχετικό κείμενο των κατοίκων της Άνω Πόλης.

Οι κάτοικοι εξηγούν: «Για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε μια επιτροπή κατοίκων Άνω Πόλης ενάντια στο γκρέμισμα των καστρόπληκτων, διότι αυτό σημαίνει ότι:

Ξεριζώνονται οι άνθρωποι από τα σπίτια και τις γειτονιές τους – Σβήνεται η ιστορική μνήμη των προσφύγων.
Οι φτωχοί – άστεγοι δεν έχουν πια τη δυνατότητα να μείνουν σ’ αυτά.
Τα νοίκια της Άνω Πόλης αυξάνονται.
Πανέμορφες παραδοσιακές γειτονιές μετατρέπονται σε αποστειρωμένα τουριστικά αξιοθέατα».

Με το σκεπτικό αυτό η Επιτροπή Κατοίκων Άνω Πόλης καλεί σήμερα, στις 07.30, σε συγκέντρωση στην Οδό Επταπυργίου (απέναντι από την παλιά ταβέρνα Τζότζος, δίπλα στη Μονή Βλατάδων), προκειμένου να εμποδίσουν το γκρέμισμα των σπιτιών, όπου μένουν οικογένειες μεταναστών από τη Βουλγαρία, όπως αναφέρουν.


http://www.thestival.gr/society/item/14344-katoikoi-antidroyn-sto-gkremisma-spitizrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwcebfzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwn-sta-kastra

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s