Έμεινε από… λάμπες ο δήμος Θεσσαλονίκης


Βυθισμένες στο σκοτάδι μένουν εδώ και μήνες γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού έχει ξεμείνει από λάμπες και ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα όσοι πολίτες τηλεφωνούν στην αρμόδια υπηρεσία για να ζητήσουν την αντικατάσταση ενός λαμπτήρα που έχει καεί στο δρόμο, να παίρνουν την αποστομωτική απάντηση ότι το αίτημά τους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχουν λάμπες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ακόμη και σε γραφεία αντιδημάρχων, λαμπτήρες που καίγονται δεν αντικαθίστανται. Αρχικά, οι ανάγκες καλύπτονταν από το στοκ που υπήρχε στις αποθήκες του δήμου, το οποίο όμως έχει πλέον εξανεμιστεί.

Στο παρελθόν έγιναν έξι διαγωνισμοί για προμήθεια τέτοιου υλικού, οι οποίοι κηρύχθηκαν άγονοι, αφού κανένας προμηθευτής δεν επιδείκνυε ενδιαφέρον.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, απέδωσε αυτήν την απροθυμία της αγοράς να συνεργαστεί με το δήμο στην εκτίμηση ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει καταστεί αναξιόπιστος στους προμηθευτές του, λόγω της δύσκολης οικονομικής του κατάστασης.

Παράλληλα, όμως, έκανε λόγο και για κακογραμμένα, κατά κάποιο τρόπο, κείμενα διακηρύξεων, που απέτρεπαν τους προμηθευτές από το να προσέλθουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους όρους των διαγωνισμών περιλαμβανόταν διάταξη σύμφωνα με την οποία ο προμηθευτής (και όχι το προς προμήθεια υλικό) έπρεπε να διαθέτει πιστοποιητικό ISO, προκειμένου να μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Η διάταξη αυτή απέκλειε έτσι τους «μικρότερους» προμηθευτές, που συνήθως δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία να λάβουν τέτοιο πιστοποιητικό. «Είναι ευθύνη της διοίκησης να βρίσκει τους τρόπους για να λύνει τέτοιου είδους θέματα. Αλλωστε, ο φωτισμός που είναι μέρος των ανταποδοτικών τελών αφορά και την ασφάλειά μας», τονίζει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας», Πολυξένη Δρίτσα.

 

http://www.kentrinews.gr/?p=53555

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s