Περίεργη πρόταση για μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών σε ωρομίσθιους


Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρόταση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ.Ευάγγελου Τζάνη, περί σύνδεσης της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών με τις ώρες που δουλεύουν.

Με εισήγησή του ο κ. Τζάνης προς την αρμόδια περιφερειακή διευθύντρια Ηπείρου κ. Νόκα, τονίζει ότι πρέπει “να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, προγράμματα κ.λπ., θα λειτουργούν νωρίτερα”.

Παράλληλα, προτείνει “το προσωπικό που πλεονάζει στα σχολεία να χρησιμοποιείται για διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη, όσο και για τις ανάγκες των μεγάλων σχολείων”. Στο μεταξύ, ο κ. Τζάνης προτείνει για δύο χρόνια να μην πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπικές δηλώσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, που ακολουθείται στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

http://www.tsantiri.gr/ellada/periergi-protasi-gia-metatropi-olon-ton-ekpedeftikon-se-oromisthious.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s