ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ


O Γιάννης Κανελλάκης γράφει:

517.000 ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ 16 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!
Τύμπανα πολέμου χτυπούν στην ΕΡΤ. Ανάστατοι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι μετά τις προκλητικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για νέες πολυδάπανες εκπομπές. Όταν σ΄αυτό το μαγαζί που λέγετε ΕΡΤ πολλοί συνάδελφοι μένουν άνεργοι, άλλοι βγαίνουν σε εφεδρεία, άλλα δεν πληρώνονται, άλλοι απολύονται και άλλοι δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι του σπιτιού τους, το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφασίζει και διατάζει να σκορπίσει 517.000 ευρώ για μία εκπομπή με 16 επεισόδια.

Συγκεκριμένα : Το Δ.Σ. της ΕΡΤ εγκρίνει την ανάθεση παραγωγής σειράς εκπομπών με τίτλο «Το αλάτι της γης» ως ακολούθως , σύμφωνα με την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης της τηλεόρασης με αρ. πρωτ. 8449/4.7.2011.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας η εκπομπή «Το αλάτι της γης» της οποίας εκτελεστής παραγωγός φέρεται να είναι κάποιος Βουρλούμης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. θα αποτελείται από 16 επεισόδια διάρκειας 90΄ – 110΄λεπτών το καθένα. Το κόστος του κάθε επεισοδίου θα είναι 29.351 ευρώ ( πλέον Φ.Π.Α.). Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται ότι τα έξοδα ταξιδίων με παραστατικά ανέρχονται σε 8.366 ευρώ το κάθε επεισόδιο. Για εργοδοτικές εισφορές με παραστατικά ( δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος επεισοδίου) το κόστος θα ανέρχεται σε 1.480 ευρώ το κάθε επεισόδιο. Επίσης για έξοδα φιλοξενίας (όταν απαιτηθεί) με παραστατικά 1.500 ευρώ το επεισόδιο θα πληρώνει η ΕΡΤ.

Τουτέστιν, το συνολικό κόστος της παραγωγής της εκπομπής «Το αλάτι της γης» με 16 επεισόδια θα ανέλθει – άκουσον , άκουσον- στο προκλητικότατο για τον έλληνα φορολογούμενο σε εποχή μάλιστα κρίσης, στο ποσό των 517.296 ευρώ ( πλέον Φ.Π.Α. ).

Το έγγραφο υπογράφεται από την Γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΡΤ Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη.

Το σκανδαλώδες αυτό θέμα συζητιόταν μάλιστα , τις τελευταίες μέρες, σε πηγαδάκια στη Βουλή από βουλευτές και δημοσιογράφους. Και όλοι απορούσαν αν πράγματι εκεί επάνω στην ΕΡΤ , έχουν επαφή με την σημερινή πραγματικότητα στην χώρα μας και αν πιστεύουν ότι ο έλληνας πολίτης που ματώνει από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, δεν θα αντιδράσει. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμου, να παρέμβουν το συντομότερο, ώστε να σταματήσει αυτή η ασυδοσία , η σπατάλη και η αψυχολόγητη συμπεριφορά κάποιων διευθυντάδων εκεί στο μαγαζί που λέγεται ΕΡΤ. Πολλοί συνάδελφοι επίσης που πληροφορήθηκαν την προκλητικότατη αυτή έγκριση για την πολυδάπανη εκπομπή σκέφτονται να απευθυνθούν στα αρμόδια όργανα και να ζητήσουν την απόρριψή της. Είναι συνάδελφοι που είναι άνεργοι, άφραγκοι, απολυμένοι, και πολλούς απ΄αυτούς τους ετοιμάζουν να βγουν στην εφεδρεία. Στην ΕΡΤ μάλιστα συζητιέται έντονα ότι άλλοι συνάδελφοι, μουσικολόγοι και λαογράφοι (Παν. Μυλωνάς κ.α.), οι οποίοι για δεκαετίες προσφέρουν με το ελαχιστότατο κόστος παραγωγής εκπομπές οι οποίες καταξιώθηκαν στον κάθε έλληνα πολίτη εντός και εκτός της Ελλάδας, θα μπορούσαν να παράγουν παρόμοιες εκπομπές. Ζητούν από τα αρμόδια όργανα να σταματήσουν εκεί στην ΕΡΤ να χειρίζονται τα χρήματα του κάθε έλληνα φορολογούμενο πολίτη σαν να είναι κληρονομιά του παππού τους. Επιτέλους, λένε συνάδελφοι, ας παρθούν κάποια μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία πριν είναι πολύ αργά… Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Και μην ξεχνάμε ότι οι εισαγγελείς που ερευνούν τα προηγούμενα οικονομικά σκάνδαλα δεν έχουν… φύγει ακόμα από την ΕΡΤ…

Υ.Σ. : Και για να γνωρίζει κάθε έλληνας πολίτης πόσοι είναι οι κηφήνες και κρατικοδίαιτοι της ΕΡΤ που κατέχουν διευθυντικές και διοικητικές θέσεις και πληρώνονται αδρά γι αυτές, διαβάστε παρακάτω σε ποιους κοινοποιήθηκε το έγγραφο αυτό για την έγκριση της εκπομπής «Το αλάτι της γης».
1. Γραφείο Προεδρίας Δ.Σ.
2. Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου
3. Γενικό Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
4. Γενική Διευθύντρια Τηλεόρασης
5. Διευθύντρια Γραφείου Γ.Δ . Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
6. Διευθυντή Γραφείου Γ.Δ. Τηλεόρασης
7. Διεύθυνση Προγράμματος Γ.Δ. Τηλεόρασης
8. Διεύθυνση Προμηθειών και Διαχείρισης
9. Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών
10. Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
11. Διευθύντρια Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου
12. ΠΟΣΠΕΡΤ

Είναι λοιπόν κύριοι, ή δεν είναι, κηφήνες και κρατικοδίαιτοι οι περισσότεροι από τους παραπάνω, αφού τίποτε δεν έχουν να προσφέρουν από τις υπηρεσίες που συστήθηκαν μόνο και μόνο για να βολεύονται οι ρουφιάνοι και τα παπαγαλάκια της κάθε εξουσίας ; Να τους χαίρεστε… Άξιοι οι μισθοί τους… ΓΙΑΝ. ΚΑΝ.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_6662.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s