Μπουτάρης: Ξεκινούν οι εργασίες για το τζαμί στη Θεσσαλονίκη


Τούρκοι και Έλληνες είναι αδέλφια είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σμύρνη, ενώ διευκρίνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες στη Θεσσαλονίκη για να ανεγερθεί τζαμί.

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε τη Σμύρνη με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνομίλησε με τον δήμαρχο της Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, και αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες για την αδελφοποίηση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως με τη δημιουργία «γέφυρας» επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχτεί περισσότερο η ελληνοτουρκική προσέγγιση, η οποία ξεκίνησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, και της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ.

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Πιστεύω ότι οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι αδέλφια. Τις σχέσεις μεταξύ μας πρέπει να τις αναπτύξουμε σε κάθε πεδίο. Αυτές οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στα συναισθήματα. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν στιγμές που θα μαλώσουμε. Επειδή πιο πολύ τα αδέλφια μαλώνουν μεταξύ τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΤΖΑΜΙ
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μπουτάρης διευκρίνισε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τα περισσότερα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα. «Στη Θεσσαλονίκη συμβίωναν για πολλά χρόνια Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Αυτό πρέπει να ακουστεί σε όλο τον κόσμο», είπε με νόημα, ενώ συμπλήρωσε ότι στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή ζουν περίπου 5.000 μουσουλμάνοι. «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες τους, ξεκινήσαμε εργασίες για την ανέγερση τζαμιού στη Θεσσαλονίκη», είπε στους Τούρκους συνομιλητές του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες: zougla.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μπουτάρης: Ξεκινούν οι εργασίες για το τζαμί στη Θεσσαλονίκη

  1. […] συγκεκριμένες μειονότητες με υποσχέσεις για τόπο λατρείας, προσβάλλοντας έτσι την πλειοψηφία της πόλης που […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s