Παιδεραστία στην χώρα μας; Σπάνιο φαινόμενο ή μήπως όχι;


γράφει ο Δ. Παπαγεωργίου

Πάντα οι υποθέσεις παιδεραστίας που έβλεπαν το φώς της δημοσιότητας στην χώρα μας, προκαλούσαν την οργή του ελληνικού λαού. Το ίδιο έγινε και πρόσφατα με την υπόθεση στο Ρέθυμνο με τον … προπονητή μπάσκετ, ο οποίος εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα αγόρια, υπό το πρόσχημα της μύησης. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο μεγάλος αριθμός των παιδιών τα οποία έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου διεστραμμένου τύπου. Τις 80 – σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται από την αστυνομία – αναμένεται να φτάσουν οι περιπτώσεις των θυμάτων του κτήνους, που έβγαζε τα δικά του απωθημένα πάνω στα ανήλικα παιδιά.

Οι περιπτώσεις όμως των συλλήψεων για παιδεραστία, παιδική πορνογραφία και διάφορα σχετικά αδικήματα ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Κάτι που θα πρέπει να δημιουργήσει προβληματισμούς για το πού βαδίζει η κοινωνία μας και για το πόσο οι «σύγχρονες» αυτές μορφές εγκληματικότητας έφτασαν στην χώρα μας ως αποτέλεσμα της συνολικής κατάρρευσης κάθε ιερού και οσίου, ανάμεσα στα οποία και του θεσμού της οικογένειας.

Είναι τελικά λίγες και «μεμονωμένες» οι περιπτώσεις των παιδεραστών και των παιδόφιλων; Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στους τελευταίους μήνες. Ήταν Αύγουστος του 2011, όταν ένας 43χρονος και ένας 25χρονος συνελλήφθησαν για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Έδρευαν αντιστοίχως στην Κοζάνη και στη Βέροια. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 43χρονου, στην Κοζάνη, κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, στους οποίους υπήρχαν πάνω από 100 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Ο 43χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι τα διακινούσε στο διαδίκτυο. Ενώ ο 25χρονος κατηγορείται ότι «κατέβαζε» από το ιντερνετ αρχεία με βίντεο, με το ίδιο περιεχόμενο. Κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, το περιεχόμενο του οποίου εξετάζεται, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, η είδηση που είδε το φώς της δημοσιότητας σόκαρε, καθώς η ίδια η κόρη ενός παιδεραστή κατήγγειλε τον πατέρα της στην αστυνομία. Με λεπτομέρειες που είχαν σοκάρει, περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Χαλκίδας τα όσα αντίκρισε μπαίνοντας στο πατρικό της σπίτι. Ο ίδιος της ο πατέρας ασελγούσε στην 5χρονη κόρη της οικιακής βοηθού με την ανοχή της μητέρας αλλά και της μεγαλύτερης αδερφής του μικρού παιδιού. «Μπήκα στο σπίτι και τον έπιασα να ασελγεί εις βάρος του παιδιού της Αλβανίδας που τον φρόντιζε. Είχε εξαναγκάσει την μικρή σε ασελγείς πράξεις. Με την ανοχή της μητέρας αλλά και της 18χρονης κόρης της, ο πατέρας μου ασελγούσε στο κοριτσάκι δίνοντας του κάποια ανταλλάγματα».

Ίσως θυμάστε τον Αύγουστο το 2011, την περίπτωση του παιδοφίλου που αποκαλύφθηκε επειδή τα παιδιά μίλησαν στους γονείς τους. Επρόκειτο για έναν φροντιστή τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου, ο οποίος παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω του διαδικτύου μαθητές γυμνασίου! Τουλάχιστον 10 αγοράκια ήταν τα θύματα του 55χρονου..Επρόκειτο για έναν 55χρονο ο οποίος είχε δημιουργήσει προφίλ στο facebook μέσω του οποίου αναζητούσε ερωτικούς συντρόφους. Προσέγγιζε μέσω του προφίλ του μικρούς μαθητές, ηλικίας 12 έως 14 ετών και αφού έπιανε κουβέντα μαζί τους μέσω του «chat» στη συνέχεια χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό τους έλεγε ότι «είναι 55χρονών και αναζητεί παρέα αγοριών ηλικίας 12 έως 14 χρονών με σκοπό την ερωτική τους συνεύρεση».

Τον Ιούνιο του 2011, ένας 74χρονος κατηγορήθηκε για αποπλάνηση 11χρονου κοριτσιού. Τον Οκτώβριο του 2011, ένας Γερμανός επιχειρηματίας, πατέρας έξι παιδιών συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδική πορνογραφίας. Μαζί του συνελήφθησαν και οι συνεργοί του, ένας Λοχαγός του Αμερικανικού Στρατού στην Κρήτη, ένας Αυστριακός εφοπλιστής που μένει στην Λευκάδα, ένας Ουκρανός ιδιωτικός υπάλληλος, ένας άνεργος από την Σαλαμίνα, ένας ακόμα άνεργος και ένας ακόμα ιδιωτικός υπάλληλος.

Στις 26 Ιουνίου του 2011, συνελήφθη ένας 23χρονος κάτοικος Γλυφάδας, τον οποίο οι αστυνομικές αρχές χαρακτηρίσαν ως μανιακό παιδόφιλο. Η αρρωστημένη μανία του ήταν τέτοια μάλιστα που στα chat rooms υπερηφανευόταν για το αρρωστημένο πάθος του σε τέτοιο βαθμό που ενημέρωνε τους διεφθαρμένους «φίλους» του ότι θα κάνει τα ίδια και στα δικά του, μελλοντικά, παιδιά!

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 συνελήφθη στα Γιάννενα 29χρονος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Κατείχε και είχε διακινήσει στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας, ιδιαίτερης σκληρότητας. Την Τρίτη 21 Ιουνίου του 2011, 32χρονος συνελήφθη για ασέλγεια σε 10χρονο κοριτσάκι! Η ανατριχιαστική υπόθεση αποπλάνησης του μικρού κοριτσιού αποκαλύφθηκε όταν το ίδιο μίλησε στον πατέρα της. Στις 15 Απριλίου του 2011, αστυνομικός που υπηρετούσε στην Φλώρινα συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στις 10 Αυγούστου του 2011, γνωστός μουσικός παραγωγός από την Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και αυτός για παιδική πορνογραφία. Στις 10 Νοεμβρίου του 2010 συνελήφθη ψυχίατρος για παιδική πορνογραφία στη Θεσσαλονίκη. Στις 15 Οκτωβρίου του 2010 συνελήφθη 50χρονη γυναίκα επίσης για παιδική πορνογραφία. Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου του 2011, 52χρονος καθηγητής μαθηματικών κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανήλικων αγοριών. Στις 18 Αυγούστου του 2011, οι αρχές κινητοποιήθηκαν για να συλλάβουν τον βιαστή ενός 12χρονου κοριτσιού.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ ακόμη ώρα αναφέροντας περιστατικά. Ειδικά αφού στην λίστα συμπεριλαμβάνουμε και τους παιδόφιλους, αυτούς δηλαδή που εμπλέκονται σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ παιδόφιλου και παιδεραστή; Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ορισμό της νομικής επιστήμης, αλλά της ψυχολογίας. Παιδόφιλος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διεγείρεται σεξουαλικά από ανήλικα παιδιά, έχει ερωτικές φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν παιδιά και όλα όσα αναφέραμε στον γενικότερο ορισμό της παιδοφιλίας. Από τη στιγμή όμως που το εν λόγω άτομο ασελγήσει πάνω σε ανήλικο τότε θεωρείται και παιδεραστής και όχι απλά παιδόφιλος. Με δυο λόγια η διαφορά του ενός χαρακτηρισμού από τον άλλο είναι ότι ο όρος «παιδοφιλία» δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την προσπάθεια σεξουαλικής επαφής με ανήλικο, ενώ ο πιο ειδικός όρος «παιδεραστία» αναφέρεται ακριβώς στην σεξουαλική πράξη.

Ηθικά όμως εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει διαφορά. Όταν κάποιος παιδόφιλος – ακόμη και αν ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ πράξη τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του – συμμετέχει σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο, παρά το ότι ο ίδιος πληρώνει κάποιον άλλον για να ασελγήσει εις βάρος ενός παιδιού. Γιατί φυσικά όλο αυτό το υλικό παιδικής πορνογραφίας δεν είναι … δωρεάν. Πρόκειται για μία τεράστια βιομηχανία με μεγάλο τζίρο. Όλοι αυτοί που πληρώνουν για να βλέπουν τον βιασμό ανήλικων παιδιών για μένα ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτούς που οι ίδιοι κάνουν την αρρωστημένη τους όρεξη πράξη.

Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο γνωρίζει μία εξάπλωση στην χώρα μας. Και είναι σαφές ότι ως κοινωνία θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας έναντι αυτού του φαινομένου. Το ποια θα είναι τα μέτρα αυτά, είναι μία μεγάλη συζήτηση.
elkosmos.gr


http://www.eglimatikotita.gr/2011/12/blog-post_4278.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s