Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια στη Βουλή


Η αναφορά του Αμερικανού συμβούλου της παγκόσμιας τράπεζας Γκάρι Ριντ στα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του ελληνικού κοινοβουλίου.

Έχοντας κληθεί από τα μέλη της επιτροπής να μιλήσει για ένα νέο μοντέλο διοίκησης, ο Γκάρι Ριντ υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο λάθος, με τον Θανάση Πλεύρη και τον Ηλία Πολλατίδη να κάνουν λόγο για πρόκληση άνευ προηγουμένου.

«Οφείλατε να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό τη συγκεκριμένη χώρα», είπε σε αυστηρό ύφος ο Γρηγόρης Αποστολάκος, απευθυνόμενος στον Γκάρι Ριντ και ενώ είναι «φρέσκια» η καταδίκη της Ελλάδας για το βέτο στα Σκόπια.

Υπενθύμισε μάλιστα πως πριν από δύο χρόνια απορρίφθηκε η είσοδος της χώρας στο ΝΑΤΟ με ομόφωνη απόφαση, ενώ φρένο στην ένταξή της βάζει και η ΕΕ  χωρίς επίλυση της ονομασίας.

Αναγνωρίζοντας το λάθος του, ο Αμερικανός σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζας να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες βουλευτές.http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-120359411.html

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s