δεν ΕΣΕΕ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) πραγματοποίησε η τρόικα με στόχο την καταγραφή των θέσεων του ελληνικού εμπορίου σχετικά με τους τρόπους και τις λύσεις που προτείνει ο εμπορικός κόσμος στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, κατά τη συνάντηση χθες Τετάρτη η ηγεσία του ελληνικού εμπορίου διατύπωσε με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο τις θέσεις των ελλήνων εμπόρων: τη σημασία επιβίωσης και ενίσχυσης της ελληνικής εμπορικής επιχειρηματικότητας κάτι που όπως τόνισε συνδέεται άρρηκτα με την διατήρηση της απασχόλησης, την ανάγκη για ένα σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς.

Στην τρόικα επισημάνθηκε πως το 2011 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2010) η απασχόληση στο εμπόριο μειώθηκε κατά 28.260 άτομα ενώ η απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκε περίπου κατά 270.650 άτομα.

Τονίσθηκε δε πως σύμφωνα με το δείκτη που διαμορφώθηκε από την έρευνα των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους από τις 324.000 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν το 2008, επιβίωσαν τον Αύγουστο του 2011 οι 255.000, έκλεισαν δηλαδή οι 68.000 από τον Ιανουάριο 2009.

Αναφορικά με το ζήτημα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφαρμόσιμο, επανέλαβε τη θέση της ΕΣΕΕ για τριετές πάγωμα των μισθών πρόταση που θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας και στον κόσμο της εργασίας. Τέλος, υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό αποτελεί ζήτημα διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Επιπλέον επεσήμανε ότι το ελληνικό εμπόριο είναι μοχλός ανάπτυξης και οι προσπάθειες της ΕΣΕΕ είναι να αναπτύξουν όλη την αλυσίδα του ελληνικού εμπορίου του εισαγωγικού, του εξαγωγικού, του χονδρεμπορίου, του λιανεμπορίου και του διακομιστικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η εμπορική χωροταξία θα βοηθήσει την δημιουργία open malls ή street malls στα κέντρα των πόλεων και θα αποτρέψει πολλές εμπορικές επιχειρήσεις από το να βάλουν λουκέτο.

 

 

http://kartesios.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s