«Ούτε μια σταγόνα αίμα» δεν χύθηκε στην εισβολή της Κύπρου, μας πληροφορεί ο Μπαγίς


Συνεχίζουν τις προκλητικές τους κινήσεις και δηλώσεις οι Τούρκοι αξιωματούχοι, όσον αφορά στην Κύπρο. Και γιατί να μην το κάνουν άραγε, αφού οι αντίστοιχοι Έλληνες αξιωματούχοι (βλ. περίπτωση Μπουτάρη) σπεύδουν να τους νομιμοποιήσουν, πηγαίνοντας στα διάφορα «μπαζάαρ» που διοργανώνουν.

Τον ισχυρισμό ότι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 «δεν χύθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα» προέβαλε ο Τούρκος Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εγεμέν Μπαγίς, αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Βουλευτή φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, ο οποίος, αναγνώρισε την τουρκική εισβολή του 1974, αποδίδοντας της τον -διεθνώς αναγνωρισμένο- χαρακτηρισμό, δηλαδή κατοχή. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο βουλευτής είπε ενώπιον όλων ότι ο στρατός που έχει εγκατασταθεί στην Κύπρο είναι κατοχικός, ζητώντας την αποχώρηση των στρατιωτών από το νησί.

Σύμφωνα με τον σημερινό τ/κ Τύπο, απαντώντας στον Κιουρκτσού, ο Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι «κατά την στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο νησί το 1974 δεν χύθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα και διασφαλίστηκε η ηρεμία στο νησί».

Φυσικά και αυτή η ευκαιρία θα περάσει ανεκμετάλλευτη, από την ελληνική εξωτερική πολιτική, η οποία θα φροντίσει να … αποσιωπήσει το θέμα, προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα στον αγαπημένο των Ελλήνων πρωθυπουργών (κάποιοι από τους οποίους που τώρα γίνεται προσπάθεια ηρωοποίησής τους από συγκεκριμένους κύκλους, τυγχάνουν και κουμπάροι του).


http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/12/blog-post_5333.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s