Επαναστατική επέμβαση εξαφανίζει τις κρίσεις επιληψίας


Επαναστατική επέμβαση βοήθησε αγοράκι έξι ετών να «ξαναγεννηθεί», αφού μείωσε τις κρίσεις επιληψίας του από σαράντα πέντε την ημέρα σε καμία!  Ο μικρός Τομ Μόρλεϊ από τη Βρετανία φορούσε συνεχώς κράνος, αφού λόγω των κρίσεων συχνά-πυκνά έπεφτε κάτω, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετά ράμματα κατά καιρούς στο κεφάλι του.

Ο Τομ πάθαινε μυοκλονικές κρίσεις που προκαλούν ανεξέλεγκτους σπασμούς και τονικοκλονικές κρίσεις, κατά τις οποίες συσπάται ολόκληρο το σώμα.  Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε βοήθησε σε μερικό έλεγχο των κρίσεών του, αλλά η οριστική λύση επιτεύχθηκε με την εμφύτευση βηματοδότη στο πνευμονογαστρικό νεύρο (VNS). Η συσκευή αυτή λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό όπως ο βηματοδότης.

Ρυθμίζει την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο του Τομ μειώνοντας τις κρίσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις εμποδίζει να εκδηλωθούν. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν φάνηκαν από την πρώτη στιγμή.

«Η μέθοδος είχε μικρό αποτέλεσμα στην αρχή, γεγονός που μας αποκαρδίωσε, γιατί είχαμε διαβάσει πολύ καλά πράγματα γι’ αυτή.

Ωστόσο δεκαοκτώ μήνες μετά την εμφύτευση του μηχανισμού αρχίσαμε να βλέπουμε πολύ μεγάλη βελτίωση. Ο Τομ είναι χωρίς κρίσεις εδώ και τρεις μήνες» δηλώνει ο πατέρας του.

Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ για το http://www.espressonews.gr

 

 

http://www.kala-nea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s