Εθνικό νόμισμα, εθνική διαχείριση του χρέους και να πάτε να δουλέψετε


Η  παρούσα φάση εξάρτησης  και ο τρόπος που επικοινωνείται αυτή  στο λαό μας είναι μια ακόμη τυπική συμπεριφορά της γενιάς των πολιτικών της μεταπολίτευσης.

Πολύ απλά τέλειωσαν τα λεφτά που  χρησιμοποιηθήκαν  για να εξαγοράσουν τις ψήφους και οι πολιτικοί  έφεραν την δανειακή σύμβαση και ξένα λεφτά για να πληρώσουν όπως οι ίδιοι ομολογούν Μισθούς και συντάξεις.  Είναι αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαν να πουν το δυστυχώς χρεοκοπήσαμε σε ένα κοινό που περίμενε τα λεφτά που υπάρχουν και του έφεραν τα λεφτά όπως όπως.

 Έτσι οδηγούμαστε σταδιακά σε εκλογές οπού είναι αναμενόμενο να ακουστεί ως σύνθημα πεπραγμένων  το «Σώσαμε την χώρα και δεν βιώσαμε την χρεοκοπία» εννοώντας μάλλον “έχουμε να πληρώσουμε την πελατεία που μας εκλέγει και αυτή οφείλει να ανταποκριθεί στα λεφτά που παίρνει”.

 Όπως είναι αναμενόμενο τίποτα δεν  έχει αλλάξει και τίποτα δεν αλλάζει στην πράξη γιατί το κοινό και οι παίκτες παραμένουν ίδια. Όχι τυχαία οι  μόνες αντιδράσεις που υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία ξεπέρασαν γρήγορα το που πήγαν τα λεφτά και δεν αφορούν πλέον το καθαρά οικονομικό σκέλος αφού εκεί κυριαρχεί μια όψιμη ενοχή του «Μαζί τα φάγαμε». Οι αναλύσεις που κυριαρχούν σήμερα  είναι αυτή της εσχάτης εθνικής προδοσίας του Γιωργάκη  και η ανάλυση του επίπεδου της νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

 Η βασική ανάλυση είναι ότι οι κοπρίτες  πολιτικοί  έφαγαν όλα τα λεφτά και δεν σχεδίασαν ώστε να δημιουργηθεί νέος πλούτος. Αυτό συνεχίστηκε  έως ότου αυτά τα ελληνικά λεφτά τέλειωσαν, κόπηκαν τα δανεικά και έφεραν και ξένα για να συνεχίσουν το ίδιο παιχνίδι.

Δυο χρόνια τώρα βιώνουμε άγριες λαϊκές θυσίες σε κάθε επίπεδο  για να επαναφέρουμε την χώρα στο πάρτι τις περασμένης δεκαετίας. Πρόκειται για ματαιότητα καθώς οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να τα βάλουν με την πελατεία  τους αλλά επιπλέον είναι ανίκανοι  όχι μόνο ανάπτυξη αλλά ακόμη και ένα τούβλο πάνω στο άλλο να βάλουν.   Το μόνο που ξέρουν είναι να μοιράζουν ΑΕΠ, ΚΠΣ και τώρα δόσεις.  Δυο χρόνια τώρα πηγαίνουμε από δόση σε δόση και στο ενδιάμεσο  κάνουν πολιτικό παιχνίδι εσωκομματικό επικοινωνιακό κλπ βαριά πάσχοντες από τον πυρετό της καρέκλας .

Και αν σήμερα άνοιγαν οι αγορές και λύνονταν τα προβλήματα μας πάλι τα ίδια θα έκαναν. Αν πηγαίναμε σε εθνικό νόμισμα με αυτούς  θα  βουτούσαν το μηχάνημα που κόβει χρήμα και θα αμολιόντουσαν στις ρούγες και στις γειτονιές για να κάνουν προεκλογικό αγώνα.

 Το χειρότερο  όμως όλων είναι ότι  έχοντας διαμορφώσει μια  οικονομία και μια κοινωνία  κρατικοδίαιτη η ελληνική κοινωνία  και ο λαός μας δεν αντέδρασε στην ήττα αλλά άνοιξε το στόμα σαν το πουλί που περιμένει  το σκουλήκι στην φωλιά του. Μόνο που το σκουλήκι τώρα πια  είναι η έκαστη δόση και θα το φέρει η Μέρκελ.  Αυτό κάνει  ολόκληρη την κοινωνία εξαρτημένη από τους ξένους και όχι μόνο τους σημερινούς αλλά και τα παιδιά μας.

 Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά εθνική κυριαρχία να χαθεί γιατί έχει ήδη χαθεί. Δεν υπάρχει καμιά ατίμωση να έρθει γιατί έχει ήδη έρθει.  Έχουμε χρεοκοπήσει ηθικά παγκοσμίως και δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την μοίρα μας να μάθουμε να βαδίζουμε μόνοι αλλά ούτε καν σηκωνόμαστε από την φωλιά.

Η Νέα εθνική αφήγηση  είναι ότι οι πολιτικοί της χρεωκοπίας οδηγούν από το χέρι  τους  νηστικούς πλέον κοπρίτες  ώστε όλοι μαζί να φορτωθούν στην Ευρώπη να τους ταΐζει  για πάντα. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό όραμα της χώρας και λίγο πολύ δεν άλλαξε.  Με αυτή την αφήγηση  όμως δηλητηριάζουν καθημερινά τις νέες γενιές με εξάρτηση, συντηρούν την μη παραγωγική Ελλάδα και τους πιο μορφωμένους τους διώχνουν.

Η παρούσα φάση έχει  πάρει και Παυλωφικα στοιχεία καθώς δημιουργείται μια κοινωνία άπραγη μια κοινωνία εξαρτημένων αντανακλαστικών. Μια κοινωνία που ακούει μόνο την λέξη δόση και συνεγείρεται για να την πάρει και από εκεί και πέρα το χάος.

 Σε αυτό το πλαίσιο  είναι προφανές το γιατί κατηγορούν ως αφελείς  γραφικούς ή ακόμη και  τρελούς όλους όσους είναι  υπέρ των δραστικών εθνικών  λύσεων. Μόνο τρελοί θα αντιδρούσαν στο ευρωπαϊκό όραμα.

Είναι προφανές  νομίζω ότι όσοι δεν θέλουν να είναι στην μισθοτροφοδοσία της Γερμανίας, όσοι δεν θέλουν να λειτουργούν σαν τα σταβλισμένα  σκυλιά του Παυλώφ, είναι  για όλους αυτούς  τους κοπρίτες της περασμένη γενιάς, αφελείς “χαζοί” και τρελοί.  Για να μην πω ότι  ίσως θα πρέπει να χαρακτηριστούν και ανθέλληνες.

 Όμως η λύση στο πρόβλημα μας είναι απλή και έχει τρία στάδια απαραίτητα αλληλοδιάδοχα και αλληλοσυμπληρούμενα.

 Εθνικό νόμισμα. εθνική διαχείριση του χρέους και να πάτε να δουλέψετε

επιτέλους.  Κοπρίτες.

http://papaioannou.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s