Το χαμόγελο του καρχαρία


Στα νερά ποταμού της Αμερικής, ένας δύτης έφτασε μόλις μερικά μέτρα μακριά από έναν καρχαρία, για να του κλέψει μόνο ένα χαμόγελο (Pic)

Ένας ριψοκίνδυνος φωτογράφος δεν δίστασε να κολυμπήσει πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, για να απαθανατίσει το μυστηριώδες χαμόγελο ενός καρχαρία….

Ο απίστευτος καρχαρίας  που ανήκει στην οικογένεια των καρχαριών Greenland μπορεί να επιβιώσει σε βάθος μεγαλύτερο των 600 μέτρων με την θερμοκρασία να αρκείται μόνο σε έναν βαθμό Κελσίου.

Έτσι, ο τολμηρός Doug Perrine ήρθε σε μία ιδιαίτερα στενή επαφή με τον τρομακτικό πλάσμα στα πιο ζεστά νερά του ποταμού St Lawrence στην Βόρεια Αμερική, ενώ το θαλάσσιο πλάσμα έψαχνε για τροφή.

Οι καρχαρίες αυτοί είναι γνωστοί για τις επιθέσεις τους σε μεγάλες φώκιες και πολικές αρκούδες, ωστόσο ο συγκεκριμένος δεν έδειξε να ενοχλείται από την παρουσία του 59χρονου δύτη.

 

Έτσι ο καρχαρίας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους του είδους του, όχι μόνο δεν απέφυγε τον δύτη, αλλά μάλιστα τον πλησίασε. Ήθελε να ανακαλύψει από που προερχόταν ο περίεργος θόρυβος που δημιουργούσαν οι φυσαλίδες του αναπνευστήρα του δύτη.

«Όταν πλησίασα πιο κοντά, για να τραβήξω μία καλύτερη φωτογραφία, δεν απομακρύνθηκε, αλλά συνέχισε την πορεία του με τον ίδιο ρυθμό», δήλωσε ο άντρας που δεν φοβήθηκε ούτε λεπτό τον καρχαρία.

http://news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s