«Αν ένα παιδί κλαίει στο δρόμο…» Γιατί οι άνθρωποι στο ιντερνετ λειτουργούν τόσο ηλίθια;


Και μια πρόταση στον Μανώλη Σφακιανάκη

Αφορμή το worm e-mail, το οποίο θα το πήρατε κι εσείς, το οποίο είναι εξώφθαλμα «σκουλήκι», μήνυμα δηλαδή το οποίο γράφει μια εντυπωσιακή ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μαλακία, ώστε να τσιμπήσουν οι χαχόλοι και να κάνουν αυτό που θέλουν οι ηλίθιοι: να το προωθήσουν δηλαδή (η προώθηση είναι το ζητούμενο, όχι αυτά που γράφει το μήνυμα):

«Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίνετε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση.» Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. (αυτό, σε οποιοδήποτε μήνυμα δείχνει ότι είναι απάτη, το ζόρι δηλαδή να στείλετε την «ανακοίνωση» σε όσους περισσότερους γίνεται). Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες… Αυτό το ανακοίνωσε η αστυνομία.»

Φυσικά, ποτέ η αστυνομία δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο. Μια ματιά στο site της το επιβεβαιώνει. Μυαλό  θέλει; Αλλά άμα είναι ακατοίκητο το γ@μημένο….διαδίδεις όποια μαλακία σου στέλνουν στο facebook…. 1.220 μαλάκες μέχρι στιγμής έχουν διαδώσει αυτή τη μαλακία στα blogs και μερικές δεκάδες χιλιάδες στο facebook ! Κανείς χαχόλος φυσικά, δεν ζήτησε από αυτόν που του το ΄στειλε να του υποδείξει «πού είναι η ανακοίνωση της αστυνομίας ρε;»

Kύριε Σφακιανάκη, επειδή κάνετε καλή δουλειά στη Δίωξη, γιατί δεν κάνετε αυτό που κάνουν ξένες αστυνομίες;

Βλέπετε εδώ, η αστυνομία του Rockton ενημερώνει ότι δεν προέρχεται αυτή η μπούρδα από επίσημες πηγές και προτρέπει «Please do not forward it».. Γιατί δεν κάνετε το ίδιο στο twitter σας που ήδη έχετε; Γιατί δεν κάνετε μια σελίδα στο facebook με hoax alerts ;http://taxalia.blogspot.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s