Και αύριο παζάρι βιολογικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και με ανταλλαγή προϊόντων


Καθιερώνεται πλέον η διοργάνωση παζαριού βιολογικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, αλλά απευθείας μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Αύριο, Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί μετά τις 16.00 για ακόμη ένα Σάββατο, παζάρι βιολογικών προϊόντων, όπου ο καταναλωτής μπορεί να διαλέξει μόνος του τα προϊόντα που επιθυμεί να αγοράσει και να διαπραγματευτεί την τιμή απευθείας με τον παραγωγό, χωρίς μεσάζοντες.

Μπορεί ακόμη ο καταναλωτής να διαπραγματευτεί και ανταλλαγή προϊόντων.
Το παζάρι θα αρχίσει μετά τις 16.00 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο», στη συμβολή των οδών Β. Γεωργίου και Μπιζανίου.

«Αντιλαμβανόμαστε το πεδίο ανταλλαγής και διακίνησης αγαθών ως έναν από τους βασικούς τομείς στους οποίους πρέπει να αντισταθούμε και να δράσουμε αυτόνομα και αυτοοργανομένα. Βλέπουμε στην πράξη, δημιουργώντας τις δικές μας δομές, ότι τα αγαθά είναι δυνατόν να διανέμονται και να ανταλλάσσονται χωρίς αυτή η διαδικασία να χαρακτηρίζεται από πελατειακή σχέση. Για την ακρίβεια θεωρούμε την πελατειακή σχέση δημιούργημα του κατεστημένου οικονομικού συστήματος που βασίζεται στο κέρδος. Για μας αυτό το σύστημα έχει χρεοκοπήσει καιρό τώρα. Σπρώχνοντάς το προς την μοίρα του, που δεν είναι άλλη από την κατάρρευσή του, δημιουργούμε δομές για ανταλλαγή/διανομή προϊόντων από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες και νταβατζήδες (κρατικούς και ιδιωτικούς), κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνική χειραφέτηση, μέχρι να ζούμε από εμάς για εμάς χωρίς αφεντικά», αναφέρουν σε κείμενό τους οι διοργανωτές του παζαριού.

 

www.thestival.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s