Και ποιός είσαι συ που μπορείς να δώσεις όνομα και μετά πας στο τμήμα ότι ώρα θες;


ΕΛΑΣ: Δεν έγινε κουκούλωμα στην υπόθεση Κουλούρη

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία απορρίπτει τις αιτιάσεις του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση Κουλούρη.
Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται ότι προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Κίμων Κολούρης προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο της τροχαίας, χτύπησε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που αρνείται ο ίδιος. Παραδέχεται μεν ότι πέρασε με κόκκινο, ωστόσο διαψεύδει τον αστυνομικό, που κατήγγειλε ότι τον τραυμάτισε.

Ο ειδικός φρουρός από τη πλευρά του ζητά τη ποινική δίωξη του Κ. Κουλούρη και δηλώνει πως ο πρώην βουλευτής δε συνεργάστηκε στον έλεγχο και πως ειρωνεύτηκε τους αστυνομικούς.
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ειδικών φρουρών υπάρχουν αιχμές για συγκάλυψη στη υπόθεση από την αστυνομία.

Σε απάντηση λοιπόν, των αιτιάσεων, η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι αρμόδιοι για τον σχηματισμό δικογραφίας, είναι «οι ανακριτικοί υπάλληλοι υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές. Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με την Αστυνομία «η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο κουκούλωμα, ή ιδιαίτερη μεταχείριση ή άνιση αντιμετώπιση των πολιτών δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής» .
Στην ανακοίνωση της τέλος, η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η απάντησή της στις «αιτιάσεις για αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας» καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό, που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι «επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους», υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».

Η Αστυνομία ζητεί με την απάντησή της από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών να αναλογιστεί «τις ευθύνες απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα, που όλοι όσοι ανήκουμε στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε χρέος να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα».
Είναι πάντως, η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογο θέμα στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

news247

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s