Ο Μπουτάρης το βιολί του ….. το ζήτημα είναι οι Θεσσαλονικείς τι κάνουν;


«Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο εορτασμός του 2012 πρέπει να ξεφύγει από το κλασικό μοτίβο των εθνικοαπελευθερωτικών ιαχών και να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο. Θεωρώ δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι πήραμε τη διάκριση της πρωτεύουσας της νεολαίας της Ευρώπης για το 2014 ή ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 από τις όποιες εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα γίνουν, διότι δεν θα γίνουν, για την απελευθέρωση».

Τάδε έφη ο κυρ Μπουτάρης, αυτός ο μικρός ανθρωπάκος που όταν τον βλέπεις να περπατάει έξω λες «κρίμα, τον παράτησαν οι δικοί του στον δρόμο, τον παππούλη, τον άστεγο». Έχει πρόσωπο η πόλη παντώς, δεν μπορεί κανείς να αντιλέει — πρόσωπο που δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Θεσσαλονίκη, ούτε με την Ελλάδα.

Τα Χριστούγεννα δεν είχαν δέντρο (οι αχινοί δεν μετράνε), η παραλία ξαναφτιάχνεται γιατί η προηγμούμενη σπατάλη δεν έφτανε, ο αγιασμός των Φώτων δεν θεωρείται επίσημη τελετή. Το δημαρχιακό μέγαρο που έχει φέτος μια αφίσα απο πάνω ως κάτω να λέει απλά οτι ο Δήμος γιορτάζει θα στοίχισε μια μικρή περιουσία αλλά δεν αφορά κανέναν γιατί όλα τα προβλήματα της πόλης έχουν εξαλειφθεί. Κυκλοφοριακό χάος τέλος, σκουπιδομάνι τέλος, χρέη δήμου τέλος, στήριξη προς όλους τους θεσμούς και παραδοσιακούς συλλόγους της πόλης εμφανής.

Οκ, τα παράπονα των Θεσσαλονικιών πολλά απ’ότι λένε σε διάφορα άρθρα. Και τι γίνεται, ωρέ πατριώτες; Δεν θα γιορτάσει ο δημαρχάκος την απελευθέρωση απ’τους Οθωμανούς, και τι πάει να πει αυτό; Ας γιορτάσουν οι υπόλοιποι. Ας αρχίσουν να συναντιούνται οι διάφοροι σύλλογοι, τα σχολεία, γκρουπ, επιχειρηματίες και όποιος άλλος θέλει να προσφέρει και να προβληθεί, και ας κάνουμε έναν εορτασμό αντάξιο της πόλης. Μουσική, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, διαλέξεις και οτι θα τιμήσει τα 100 χρόνια.

Γιατί κάνουμε λες και η πόλη του ανήκει; Δικιά του είναι; Μήπως μας κοίμησαν για τα καλά με τα δημοτικά τέλη, τις αυθαιρεσίες, τα μεγάλα λόγια πως επειδή πληρώνουμε, αναγκαστικά ζούμε σε καθεστώς φεουδαρχίας και ότι πει ο ηγεμόνας δήμαρχος είναι νόμος;

Ο μπάρμπα Μπουτάρης μίλησε πιο πάνω πως θέλει «να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο». Έννοια σας, αν οργανώσουμε μόνοι μας την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, σίγουρα θα γίνουμε γνωστή ανά τον κόσμο ως η πόλη που έγραψε τον δήμαρχο εκεί που τους γράφει και αυτός απο τότε που ανέλαβε το πόστο του.

Lit Maiden

Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s