Το ελληνικό κράτος και οι τράπεζες οι υπαίτιοι για τα προβλήματα στις εξαγωγές


Το ελληνικός κράτος που δεν πληρώνει πια τις υποχρεώσεις του και τις ελληνικές τράπεζες που δεν διοχετεύουν χρήμα στην αγορά επισημαίνουν οι εξαγωγικοί φορείς της χώρας ως υπαίτιους της ξαφνικής μείωσης της ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών τον μήνα Νοέμβριο του 2011.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ζητά την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τραπέζης της Ελλάδος, ώστε να σταματήσει το τραπεζικό σύστημα να είναι εμπόδιο για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.  Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς τα πετρελαιοειδή κατέγραψαν τον Νοέμβριο μείωση κατά 3,1%, σε σχέση με το 2010.

Αν στις εξαγωγές υπολογιστούν και τα πετρελαιοειδή, κατά τον ίδιο μήνα σημειώθηκε μικρή μόνο άνοδος, της τάξης του 1,1%.Πάντως, σε επίπεδο 11μήνου, οι ελληνικές εξαγωγές αγαθών με τα πετρελαιοειδή προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 20,2 δισ. ευρώ (+40,4%, σε σχέση με το 2010) και χωρίς αυτά στα 14,5 δισ. (+10,7%). Για την διατήρηση του ανοδικού ρυθμού των ελληνικών εξαγωγών οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό ζητούν την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου και τη επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ.

 

 

hassapis-peter.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s