“Εξαφανίζουν” από τον χάρτη τις ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου


Συνεχίζεται όπως φαίνεται και από την κυβέρνηση Παπαδήμου η καταστροφική πολιτικής της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου όσον αφορά την «εξαφάνιση» υπουργείων με εθνική και σημειολογική σημασία. Όπως αποκαλύφτηκε χτές στην συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτές Γενικές Γραμματείες είχαν ουσιαστικά αντικαταστήσει τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου από το 2009 όταν ανέβηκε στην εξουσία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Όταν τότε κάποιοι φώναζαν και προειδοποιούσαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί τον προάγγελο της πλήρη κατάργησης των υπουργείων, στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μία ισχυρή Γενική Γραμματεία παρά ένα αδύναμο υπουργείο. Χτές μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης από το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (http://www.mindev.gov.gr/?p=6235) απόσπασμα της οποίας παρατίθεται παρακάτω ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις αληθινές προθέσεις της τότε κυβέρνησης όταν πριν από δύο χρόνιας ξεκινούσε το «ξήλωμα» του ελληνικού κράτους όπως το ξέραμε.

«Καταργούνται οι 15 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, καταργούνται δηλαδή οι Γενικές Γραμματείες Μακεδονίας Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Στρατηγικών Επενδύσεων καθώς και όλες οι Ειδικές Γραμματείες.

Το αντικείμενο της Γενικής Γραμματείας της Μακεδονίας – Θράκης ενσωματώνεται στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής και Μακεδονίας – Θράκης που αφορούν ζητήματα τοπικής αρμοδιότητας περιέρχονται στις Περιφέρειες και συγκροτούνται οι εξής 5 Γενικές Γραμματείες: Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας ο κ. Δρυμούσης εδώ, η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η οποία θα περιλαμβάνει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τη διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου όπως την ξέρετε, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, όπως την ξέρετε, η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας, η οποία θα περιλαμβάνει πια και τα θέματα των Λιμένων και της Λιμενικής Πολιτικής της χώρας.»

Δυστυχώς πρόκειται για στοχευμένες κινήσεις που αφορούν δύο υπουργεία με τεράστια εθνική σημασία αφού αρμοδιότητα τους ήταν η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν δύο περιοχές της χώρας μας που αμφισβητούνται από τους γείτονες μας στέλνοντας έτσι μηνύματα υποχωρητικότητας και ηττοπάθειας. Τελικά οι μόνοι που ωφελούνται από την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τα
ζητήματα αυτά είναι οι «φίλοι» και γείτονες μας Τούρκοι και Σκοπιανοί. 

defencenet

 

greeknation.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s