Μήπως ζουν σε “ροζ πραγματικότητα”;


Ή στην κυβέρνηση ζουν σε «ροζ πραγματικότητα» ή τα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ανυπόστατες πληροφορίες. Ο λόγος για τα όσα διαδραματίζονται με το PSI.

Από τη μία πλευρά ο Βενιζέλος και γενικότερα η κυβέρνηση δηλώνουν σίγουροι για την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων με τους ιδιώτες για την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων. Από την άλλη πλευρά τα διεθνή πρακτορεία υποστηρίζουν πως το PSI δεν πάει καλά. Πριν λίγη ώρα το Reuters, επικαλούμενο ανώτερες τραπεζικές υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο κόστος διάσωσης της Ελλάδας, μέσω της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους, πηγαίνουν άσχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο PSI κυμαίνεται αυτή τη στιγμή κάτω από το 75%. Αυτό σημαίνει ότι η ελάφρυνση του χρέους που επιτυγχάνεται είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν. Γι’ αυτό το λόγο η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει να βγει από το αδιέξοδο μέσω της επιβολής ρητρών συλλογικής δράσης (CAC) στα ήδη υπάρχοντα ομόλογά της. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον ένα προκαθορισμένο ποσοστό των ομολογιούχων (ενδεχομένως γύρω στο 75%) συμφωνήσει σε μία πρόταση για την ανταλλαγή των ομολόγων, τότε αυτή καθίσταται υποχρεωτική για τη μειοψηφία που δεν συμφωνεί.

από το parapolitika

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s