Νοσοκομειακοί γιατροί: Το ΕΣΥ κατέρρευσε!


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

«Τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού, ενώ τμήματα καταρρέουν με ταχύτατους ρυθμούς», επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Παρουσία γιατρών από νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της περιφέρειας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Το ΕΣΥ κατέρρευσε με τον πλέον επίσημο και παταγώδη τρόπο», υπογράμμισε και αποκάλυψε ότι σε κανένα νοσοκομείο της χώρας δεν έχει διοριστεί διοικητικό συμβούλιο, καθώς έχει λήξει η θητεία τους!

Αποτέλεσμα: τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται σαν τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, οδηγώντας σε κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι προμήθειες ακόμη και των αναγκαίων υγειονομικών μέσων έχουν παγώσει, ενώ ελλείψει πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, νοσοκομεία υπολειτουργούν, έχοντας παντελή αδυναμία να εφαρμόσουν ακόμη και εφημερίες.

Παράδειγμα Πρώτο: Σύμφωνα με τον επιμελητή Β’, χειρουργό κ. Χαράλαμπο Φαράντο, το Νοσοκομείο Πατησίων δεν θα μπορέσει να κάνει εφημερία στο τέλος του μήνα. Στο ίδιο νοσοκομείο, ειδικευόμενοι παθολόγοι κάνουν εφημερία αντί καρδιολόγων!

Παράδειγμα Δεύτερο: Στα Νοσοκομεία Λήμνου και Κυπαρισσίας αντί παθολόγων, εφημερεύουν καρδιολόγοι.

Παράδειγμα Τρίτο: Σύμφωνα με τον  παιδοψυχίατρο κ. Χρήστο Ανδρούτσο, η Μονάδα Ψυχιατρικής Νοσηλείας Εφήβων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα κλείσει, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Το θλιβερό περιστατικό που υπόμνησε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης κ. Σάββας Δευτεραίος, δίνει την απάντηση στο προαναφερόμενο ρητορικό ερώτημα.

Όπως σημείωσε ο κ. Δευτεραίος, το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εδώ και καιρό έχει μείνει με έναν επιμελητή νευροχειρουργό.

«Την ώρα που χειρουργούσε έναν 18χρονο», τόνισε ο κ. Δευτεραίος, «εισήχθη στα επείγοντα και ένα δεύτερο νευροχειρουργικό περιστατικό. Ο γιατρός δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και στα δυο περιστατικά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο δεύτερος»!

Ο διευθυντής του τμήματος παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

pheme.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s