ΕΛΛΑΔΑ : Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


Γράφει ο Διογένης, ο Κυνικός

Αγαπητό Fimotro,

Η Μέρκελ στους έντιμους Έλληνες δεν πρέπει να φαντάζει ως η μέγαιρα εκείνη που βασανίζει ένα λαό ολόκληρο. Και μάλιστα όχι ένα λαό μόνο, αλλά μια Ευρώπη ολόκληρη. Μάλλον ως ευεργέτιδα πρέπει να την έχουμε!!! Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί εδώ, ακόμη και αυτή τη στιγμή ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, η αδικία, η ατιμωρησία. Και ειλικρινώς αξίζουν όχι απλά συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό, αλλά και εγώ δεν ξέρω τι, για την αυτοσυγκράτηση που δείχνει… Αλλά για πόσο όμως; Είναι να φοβάται κανείς ότι, μια ημέρα ο λαός μας μπορεί να γίνει σαν μια χύτρα ταχύτητας που σκάει, αφού πρώτα έχει γεμίσει, και ξαναγεμίσει και πάει λέγοντας με ατμό. Την ανομία, την διαφθορά, την απάτη, με τι την τιμωρούσαν στο Μεσαίωνα; Με προαγωγή; Με καλύτερη θέση; Όχι. Με βασανιστήρια, με κρεμάλα. Καλώς ή κακώς σήμερα, επειδή υπάρχουν νόμοι για τα σωματικά βασανιστήρια, υπάρχουν και τα ψυχολογικά, τα οικονομικά. Για αυτό και μας αλλάζουν την πίστη όλοι, με πρώτη την κυρία Μέρκελ… Και ξέρετε κάτι; Το χειρότερο; Το αξίζουμε!!!! Όχι εμείς, ο λαός, που τιμωρείται αδίκως, αλλά οι πολιτικοί μας, οι διδάκτορες της γραφειοκρατίας, τα λαμόγια….

Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας δεν μπορεί, δεν πρέπει να συμβαίνουν και πολλές φορές να περνάνε στα ψιλά. Μέχρι τώρα μεμφόμαστε την Πυροσβεστική για τα αίσχη που συνέβαιναν εκεί, για το πάρτι των εκατομμυρίων, για την ατιμωρησία που υπήρχε, για την μη εφαρμογή των νόμων σε επίορκους αξιωματικούς, σε κατηγορούμενους σε βαθμό κακουργήματος αξιωματικούς. Σήμερα «μετά χαράς» μπορούμε να πούμε ότι τα ίδια και χειρότερα γίνονται και αλλού. Που; Μα στο Υπουργείο Οικονομικών για παράδειγμα. Στον αγαπημένο όλων κύριο Βενιζέλο. Σε αυτόν που πονά για εμάς, που στηρίζουμε τις ελπίδες μας ότι θα μας σώσει. Σε αυτόν που θέλει να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει την χώρα κάποτε, φαντάζομαι για να μας σώσει και πάλι. Ξέρετε ο Υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι αυτός που ήθελε να ξεφορτωθεί τους δύο Οικονομικούς Εισαγγελείς… Τώρα τι αποκαλύπτεται; Ότι είναι ο ίδιος που έδωσε προαγωγή, ναι προαγωγή, και διευθυντικές θέσεις σε Εφορίες «φιλέτα» σε τρεις από τους επτά εφοριακούς, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα. Ο κ. Πεπόνης, που διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πλούτος που φέρεται να τους ανήκει αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από υποθέσεις που χειρίστηκαν ως ελεγκτές!!! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εφοριακοί «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρίας και κατ’ επέκταση των μετόχων αυτής», περίπου κατά το ποσόν των 27.879.000 ευρώ!!! Και αυτά φυσικά από υποθέσεις που κατήγγειλε στην δικαιοσύνη ένας άνθρωπος. Σκεφθείτε πόσες άλλες μπορεί να υπάρχουν!!!!

Μάλιστα η δικαιοσύνη ερευνά και κάτι ακόμη. Την σχέση του κυκλώματος αυτού των εφοριακών με το προηγούμενο κύκλωμα, των λαδιάρηδων εφοριακών του πρώην γενικού επιθεωρητή του υπ. Οικονομικών κ. Σαμέλη!!! Σύμφωνα με την ποινική δίωξη το κύκλωμα αυτό δεν έκανε μόνον επανελέγχους, αλλά εάν ισχύουν τα όσα έχουν καταγγελθεί, έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική μαφία οργανωμένου εγκλήματος που τα «μέλη της συμμορίας» διαστρέβλωναν τα στοιχεία μιας υπόθεσης με τέτοιον τρόπο, που ακόμη και γνώστες μπορούσαν να εξαπατηθούν. Η επανεξέταση γινόταν από τις λιγότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες, και χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι, όπως καθυστερήσεις ελέγχων, αποστολή εγγράφων σε αναρμόδιες υπηρεσίες και με τη χρονοτριβή εξαντλούνταν οι προθεσμίες, ενώ, όπως καταγγέλλουν επιθεωρητές, πλήθος ελέγχων με εντολή του διευθυντή δεν προχωρούσαν! Και ξέρετε ποια είναι αυτή η υπόθεση; Αυτή που όταν ρωτήθηκε ο εκλεκτός υπουργός της Δικαιοσύνης κύριος Παπαϊωάννου από την Δημοκρατική Αριστερά αν υπάρχουν υποθέσεις διαφθοράς σε εκκρεμότητα στην δικαιοσύνη δήλωσε ότι δεν βρήκε καμία…. Πώς να την βρει ο υπουργός μας; Υπουργός είναι… Που να θυμάται τέτοια δυσάρεστα θέματα!!!!

Και νομίζετε ότι τελειώσαμε; Όχι, πχ το Σάββατο ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή, μεταξύ άλλων καταγγελιών, ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος, όχι ο κύριος Καπελέρης, αυτός ήταν του Οικονομικών, ο κύριος Γρηγόρης Τασούλας έχει ακόμη φρουρά 7 αστυνομικών και μάλλον και υπηρεσιακό αυτοκίνητο!!!! Το ότι κόβονται οι συντάξεις, οι μισθοί, το ότι αυξάνονται τα πάντα, φόροι, υπηρεσίες, τρόφιμα, βενζίνη, το ξέρουμε όλοι. Το ότι τα κόμματα λαμβάνουν για την πάρτη τους επιχορήγηση με βάση όχι τα πραγματικά έσοδα του δημοσίου αλλά τα ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ τώρα το μάθαμε και αυτό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής τα κόμματα έχουν πάρει έτσι μόνον…64.000.000 € επιπλέον!!! Τα οποία κόμματα χρωστούν στις τράπεζες τα άντερα τους. Και όχι μόνον σε αυτές αλλά μέχρι και στους υπαλλήλους τους χρωστάνε!!! Με το χαρτί για τα σχολικά βιβλία τι έγινε; Την άκουσε κανείς την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίων; «Ενώ η Ελλάδα βυθίζεται οικονομικά και ο Έλληνας πολίτης έχει πλέον εξαθλιωθεί οι κρατούντες στο Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις και να ενεργού σα να μην έχουν υπάρξει δραματικές αλλαγές στη χώρας μας. Εξακολουθούν να στηρίζουν και να εξυπηρετούν ημέτερους, να συντηρούν την πελατειακή σχέση μοιράζοντας επιλεκτικά χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς καμία σκέψη για μείωσης των δαπανών, οικονομία και χρηστή διαχείριση», έγραφε μέρος της ανακοίνωσης τους. Κυρία Διαμαντοπούλου τι λέτε; Αχ, συγνώμη ξεχάσαμε, εσείς έχετε να σώσετε την χώρα, το ΠΑΣΟΚ, με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πληρώνουμε παραπάνω για το χαρτί των βιβλίων θα ασχοληθείτε;

Θέλετε και άλλη συνέχεια; Δεν θα σας την δώσουμε, όχι γιατί δεν υπάρχουν θέματα αλλά γιατί μέχρι εδώ αντέχουμε να γράφουμε και να σκεφτόμαστε αυτά που ζούμε ακόμη και σήμερα. Στο τι αξίζει κανείς να κάνει σε όλους αυτούς τους τύπους που μας κυβερνάνε και μας κυβέρνησαν, στο πως πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, στο πως θα τους κάνουμε να καταλάβουν ότι τελείωσαν και να μας αφήσουν ήσυχους. Κάποτε φίλαθλοι φώναζαν στα γήπεδα ονόματα επιχειρηματιών για να πάρουν μια ομάδα ποδοσφαίρου υπό τον έλεγχο τους. Λέτε να φθάσουν τώρα οι Έλληνες στο σημείο να φωνάζουν να πάρει η κυρία Μέρκελ την Ελλάδα στα χέρια της για να σωθούμε;

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_9935.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s